Kahden teoksen ilta -
Jouni Järvenpää: Full frontal 2019
Marjan Raar: RAW- a kind of fairytale

    11. 1. klo 19 Ensi-ilta
    12. 1. klo 19
    13. 1. klo 19

RAW- a kind of fairytale - A solo dance
Concept, choreography and dance - Marjan Raar

Text and Voice - Marjan Raar
Light design - Jukka Haataja
Sound and composition - Arttu Aarnio
Painting - Baukje Spaltro / Amsterdam
Graphics - Dio Lau / Berlin

    Click to enlarge image raw1_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image raw2_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image raw3_photo_reino_koivula.jpg
     


In this solo performance I created a story, which is the frame for this performance. I choose the fairytale version of story telling, as fairytales have the ability to trigger our fantasy. This fairytale has been stimulating my body and mind to create visual images and has allowed me to connect with things beyond understanding.

This fairytale is a fantasy-full story based on reality and strange things happening, which together, are the base and inspiration for this piece. The dance is invading and surrounding the spoken words. A fairytale about starting , about handicrafts , strange disappearances, about death and extermination while counting the stars. All ending in happiness.

Production Marjan Raar and Barker-theatre, Support Svenska Kulturfonden

© Valokuvat - Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
full frontal 2019 - Jouni Järvenpää

Täällä on seinät, kello ja ihmisiä. Nyt silmät kiinni! Kuvittele ne kaikki, kuvittele ne paljaana. Minä kuvittelen ne kaikki. Ne ovat samaa kuvaa. Äsken niillä oli rajat. Vai olivatko ne äsken samaa kuvaa ja nyt niillä on rajat? Silmät auki. Avaan silmät. Kaikki liikkuu joka suuntaan. Ikkunat liikkuvat, viisarit liikkuvat, selkä liikkuu. Liikkuu liikkuu ja liikkuu – liike ei ole ihossa, ajassa eikä lasissa. Liike on itsessään. Pidän suuni kiinni. Äänet tulevat muualta, epäsäännöllisinä. Läpsytystä, kolinaa, tik tak. Hetki sitten tai nyt, nyt tai äsken, en erota näitä toisistaan. Elän mielikuvituksessa, nämä askeleet, joita otan, eivät ole olemassa. Onko tuo polvi elossa?

    Click to enlarge image full_frontal_600.JPG
    Click to enlarge image fullfrontal_photo1_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image fullfrontal_photo2_reino_koivula.jpg
     


Tuotanto Jouni  Järvenpää ja Barker-teatteri. Tuki Taiteen edistämiskeskus (Varsinais-Suomi), Samuel Huberin taidesäätiö ja Läntinen tanssin aluekeskus.

© Valokuvat - Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO - ILTAMAT 2.3.2019

Ovet avataan yleisölle klo 20. Barkerin baari on avoinna iltamien ajan.

Mukana Iltamissa mm:
Sivistymättömyys lautakunta
Koreografi Virva Talonen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuori
Leila ja lievempi asiainhaara
Tanssiva henkilö
Wokkipannuimprovisaatiota

Baarissa palvelee Janne Kilpiö. Teatteritekniikkaa hoitaa Jukka Haataja.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Sielunmessu pölynimurille

    26. 4 klo 19
    28. 4 klo 15
    3. 5 klo 19
    4. 5 klo 19
    5. 5 klo 19

Konsepti ja koreografia: Sandrina Lindgren

Musiikki - Antti Tolvi + kuoro Kemiönsaarelta
Valot - Jarkko Forsman
Tanssi - Annastiina Saastamoinen, Ville Oinonen, Myrsky Rönkä ja Linda Holmström
Puvustus - Pia Bartsch
Koreografinen konsultointi - Riikka Kosola
Dramaturginen konsultointi - Ville Kurki
Kuva - Oona Leino

Mitä tapahtuu imuroinnille kun lähestymme sitä tanssina? Tämä on esitys joka on siivous rituaali. Imurointi, tanssi ja kuoro on sekoitettu visuaaliseksi, musikaaliseksi  ja dynaamiseksi kiehtovaksi kunnianosoitukseksi yhdelle inhotuimmista kotitöistä.


© Valokuva - Jussi Virkkumaa

Esitys on osa The Household Dance Protocol (HDP) projektia joka on viimeisen kahden vuoden aikana tutkinut tanssin ja jokapäiväisen liikkeen suhdetta.

KESTO: noin 30 min / IKÄRAJA: kaikille sallittu / KIELI: ei puhetta. Esitys on Grus Grus Teatterin ja Barker-teatterin yhteistyötä. Projektia ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taike, the Swedish Cultural Fund, Läntinen tanssin aluekeskus ja TOP Säätiö
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO - ILTAMAT 11.5.2019

Kevät-Ihanassa Incognitossa esiintyvät mm:
Musiikkia: SAIVA esittää - Keväthuuto!
Sirkustaidetta: Fanni Silmunen (Taideakatemia) esittää taiteellisen opinnäytetyönsä Uoma
Tanssia: Jenni Uimosen koreografia La Comédie du Travail on keskeneräinen tanssiteos riittämättömyydestä. Esiintyjinä Uimosen oppilaat vuosien takaa ja vasta tanssin löytäneet
Koreografi Virva Talonen & valosuunnittelija Nanni Vapaavuori
Jouni Hallikainen luo äänimaailmaa äänimaljoilla, tanssitaiteilijat Marjan Raar ja Linda Björkqvist improvisoivat
Sirkustaiteilijat Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi yllättävät jälleen!

Tekniikkamestarina toimii Jukka Haataja. Baarimestarina toimii Janne Kilpiö
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Huone nimeltä Samsa - eloelektronisen musiikin konsertti

     17.5. klo 19 Ensi-ilta

Sävellys ja esiintyminen - Anssi Laiho
Koreografia - Jouni Järvenpää

Tämä huone, missä olemme, elää ja muuttuu. Me muutamme sitä. Sen seinät ovat vain pintaa, seiniä ei edes tarvita. Aistimme rakentavat huoneen ympärillemme ja tekevät meistä osan sitä. Olemme osa toisiamme.

    Click to enlarge image 0830__Huone_nimeltä_Samsa___kuvassa_Anssi_Laiho___valokuva_Reino_Koivula.jpg
    Click to enlarge image 0992__Huone_nimeltä_Samsa___kuvassa_Anssi_Laiho___valokuva_Reino_Koivula.jpg
    Click to enlarge image Huone nimeltä Samsa _ kuvassa Anssi Laiho _ valokuva Reino Koivula.JPG
     


Huone nimeltä Samsa on hypnoottinen, kevyt ja selittelemätön esitys. Liike elää symbioosissa äänen kanssa. Ilmassa on tunnistamisen, muistin ja muodonmuutoksen väreitä. Miltä omena kuulostaa ?

© Valokuvat - Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
One Next To Me

    31. 5. klo 19
    1. 6. klo 19

Konsepti ja koreografia: Milla Koistinen

Esiintyjät Turussa: Fanny Didelot, Elton Petri, Nathalie Baert, Àngel Duran Muntada, Riikka Puumalainen (Tanssiteatteri Minimi), Elina Häyrynen (Tanssiryhmä Off/Balance), Terhi Kuokkanen (Tanssiryhmä Off/Balance), Sakari Saikkonen, Olli Lautiola, Rebecca Ylis-Junttila, Zohra Fezazi, Fiona Vaissi, Silja Vaara, Anna Rezessy, Yngve Sjöblom, Eija Luostarinen ja Siiri Kauppinen
Musiikki: Paul Valikoski
Lavastus ja valosuunnittelu: Ladislav Zajac
Dramaturgia: Synne Behrndt
Puvustus: Lee Méir, Judith Förster
Tuottajat: Jana Lüthje (M.i.C.A. – Movement in Contemporary Art), Milla Koistinen
Tuotanto: Barker-teatteri (Turku), Tanssiteatteri Minimi (Kuopio), Tanssiryhmä Off/Balance (Jyväskylä), 4.15 Performance Platform (Salzburg)
Yhteistyössä: Riihimäen Teatteri
Rahoitus: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Koneen Säätiö, Hauptstadkulturfonds Berlin, STADT:SALZBURG Magistrat, Kultur, Bildung und Wissen Land Salzburg, Abteilung Kultur, Bildung und Gesellschaft, Barker-teatterin esityksissä myös Läntinen tanssin aluekeskus.
The Finnish tour is supported by the NATIONALES PERFORMANCE NETZ International Guest Performance Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media.

 

Barker-teatterin kansainvälinen yhteistuotanto One Next To Me nähdään Turussa touko–kesäkuun taitteessa. Tanssiteoksen konseptin ja koreografian on luonut kansainvälistä nousujohteista uraa Berliinissä tekevä koreografi Milla Koistinen. Teosta on esitetty kevään aikana jo Berliinissä ja Salzburgissa. Ennen Turkuun saapumistaan se nähdään Kuopiossa (10.–11.5.), Riihimäellä (17.–18.5.) ja Jyväskylässä (23.5.).

Teos on rakennettu neljän tanssijan ydinryhmälle, viidelle vaihtuvalle ammattilaisesiintyjälle ja ryhmälle paikallisia ei-ammattilaisia. One Next To Me käsittelee hellyyden ja väkivallan välistä suhdetta, niiden fyysistä ilmentymistä ihmiskehossa ja sitä, kuinka ne välittyvät ihmiskehosta toiseen erilaisissa tilanteissa. Teos pohtii valintaa kahden vastakkaisen tilan välillä ja mikä ohjaa meitä tekemään näitä valintoja. Keskiössä ovat kehon reaktiot; kuinka hellyys ilmenee liikkeissä, mitä kehossa tapahtuu sen kohdatessa väkivaltaa? Teos tutkii fyysisen käytöksen leviämistä ihmisjoukoissa, kuinka tarttuvaa ihmisten käytös ja fyysinen olemisen tapa voi olla, ja mitä meissä tapahtuu fyysisellä tasolla, kun olemme vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

 

One Next To Me pureutuu polarisoitumiseen ja tutkii sitä fyysisyyden kautta. Tanssiteos luottaa taiteen kykyyn muokata ajatteluamme ja synnyttää toivoa ristiriitaistenkin teemojen keskellä tehden katsomiskokemuksesta ainutlaatuisen.

"People are mostly layers of violence and tenderness wrapped like bulbs, and it is difficult to say what makes them onions or hyacinths."
- Eudora Welty

Traileri: https://vimeo.com/315635701

© Valokuvat - Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
WORKSHOP TURKU - SCHOOL FOR THE BLIND

12.8. klo 17-20

The workshop is open for professionals, students and amateurs of all ages.

 

Welcome 12th of August at 5pm to participate into a 3 hours contemporary dance workshop led by internationally known dancer/choreographers Avidan Ben giat (Jerusalem/Israel) and Maria Nurmela (Turku/Finland).

Ben giat and Nurmela are working this August at the Barker - theatres summer residency. During two weeks time in Turku they are creating a new contemporary dance work ‘School for the Blind’ premiering December 2019 at ‘the International Dance Week’ in Jerusalem, Israel.
Production: Avidan Ben giat, Maria Nurmela.
Co-production: MASH Machol Shalem Dance House (ISRAEL), The Arts Printing House (LITHUANIA), Barker Teatteri (FINLAND), Regional Dance Center of Western Finland, Embassy of Finland in Israel - Tel aviv.

In the 3 hour workshop Avidan and Maria will share their experiences as dancer/choreographers and open their creative process by teaching of repertory and improvisation tasks through the ideas from the upcoming piece ‘School for the Blind’.

The workshops will serve as a hotbed for experiments where our ideas and body can meet.

Avoimet harjoitukset - School for the Blind

Sunnuntaina 25.8. klo 15 Barker-teatterin kesän 2019 residenssitaiteilijoiden Avidan Ben giatin ja Maria Nurmelan Barker-teatterin residenssissä työstämän teoksen "School for the Blind" avoimet harjoitukset.


    Click to enlarge image DSC_2523 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_2530 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_2535 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_2557 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_2571 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_3307 copy.jpg
     

 

"A blind, colorless world, where anything is available, and all is hidden from sight"

'School for the Blind' is a duet that researches the tension between the fine lines of reality and hyperreality, man and woman, truth and false.

Choreography, costumes, set and music design, dance: Avidan Ben giat
Co-choreographer, dance: Maria Nurmela
Video: Talya Weitzman
Light design: Omer Sheizaf
Rehearsal director: Melany Barson

Production: Avidan Ben giat, Maria Nurmela
Co-production: MASH Machol Shalem Dance House (ISRAEL), The Arts Printing House (LITHUANIA), Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö (FINLAND), Regional Dance Center of Western Finland, Embassy of Finland in Israel - Tel aviv.

Kesto noin 30 min. Barker-teatterin harjoitussali, Raunistulantie 25 H, 4 krs.
Vapaa pääsy. Keskustelutilaisuus esityksen jälkeen.

© Photos / Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Barkerin kesän 2019 residenssitaiteilijat koreografi Tuija Lappalainen ja tanssija Maria Mäkelä uutta tanssiteosta työstämässä. Työryhmään kuuluu myös valosuunnittelija Aku Lahti. Teoksen ensi-ilta on Barkerilla toukokuussa 2020.

    Click to enlarge image DSC_1293.jpg
    Click to enlarge image DSC_1301.jpg
    Click to enlarge image DSC_1316.jpg
    Click to enlarge image DSC_1393.jpg
    Click to enlarge image DSC_1479.jpg
    Click to enlarge image DSC_1562.jpg
     


© Photos / Valokuvat - Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Drops of Symbiotic Interactions - CiRc2M

    6. 9 klo 19.00 Ensi-ilta
    7. 9 klo 19.00
    8. 9 klo 16.00
    11. 9 klo 19.00
    13. 9 klo 19.00
    14. 9 klo 19.00
    15. 9 klo 16.00
    18. 9 klo 19.00
    20. 9 klo 19.00
    21. 9 klo 19.00

Ohjaus ja käsikirjoitus: CiRc2M

Esiintyjät: Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi
Äänisuunnittelu: Teemu Kiiskilä
Valosuunnittelu: Paul Damade
Tuotanto: Circ2m ja Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
Koreografinen apu: Saga Elgland (parasitismi)
Kuva: Pia Vainio
Juliste: Jere Virta

Biologi Lynn Marguliksen mukaan elämä on levinnyt pelkän kilpailun ja eloonjäämistaistelun sijaan maapallolle verkostoitumalla.
Drops of Symbiotic Interactions on köysisidonnainen nykysirkusteos, jonka aiheena on erilaiset symbioosin muodot: kommensalismi, amensalismi, parasitismi ja mutualismi.
Tilassa katseen alla ovat kaksi olevaa, useita köysiä, sekä näiden väliset alati muuttuvat suhteet.

Esityksessä syvennytään symbioosiin ja pohditaan minkälaisen yhteiselon kautta ihmiskunta voisi paremmin. Teoksessa nähdään neljä erilaista symbioosin muotoa, joita kaikkia lähestytään kaunistelematta ja niille ominaisin säännöin. Lavalla nähdään innovatiivinen ilma-akrobatia teos, jossa ihmisten väliset suhteet ovat pääosassa. Oletko sinä parasiitti tai isäntä? Millaisissa symbiooseissa sinä elät?

Drops of Symbiotic Interactions on Myrsky Rönkän ja Marjut Hernesniemen eli Circ2M duon esikoisteos. Duon molemmat puolet ovat valmistuneet Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta sirkustaiteilijoiksi lajinaan ilma-akrobatia, erityisesti köydet. Äänimaailman velhona teoksessa toimii Minä ja Nieminen sekä Utu yhtyeistä tuttu muusikko Teemu Kiiskilä. Valoista vastaa Paul Damade.

    Click to enlarge image DSC_3504b copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_3771 copy33.jpg
    Click to enlarge image DSC_3937 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_3991 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_4148 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_4218 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_4290 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_4738 copy (2).jpg
    Click to enlarge image DSC_5050 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5115 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5163 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5287 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5307 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5636 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5771 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5842 copy (2).jpg
    Click to enlarge image DSC_5859 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_5867b.jpg
     


© Valokuvat - Reino Koivula

Esitystä ovat tukeneet Taike Varsinais-Suomi, SKR Varsinais-Suomi, TOP-säätiö, Cirko-uuden sirkuksen keskus, Sirkus Faktori
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Chasing Butterflies in Unequal Time

    3.10. klo 19.00 Ensi-ilta
    5.10. klo 19.00
    17.10. klo 19.00 osana Stretch 2019 Turku -tapahtumaa, yhteisilta Kånken-teoksen kanssa
    18.10. klo 20.30 osana Stretch 2019 Turku -tapahtumaa
    30.10. klo 19.00
    2.11. klo 19.00

Esitykset klo 19.00 paitsi 18.10. klo 20.30
Liput 15/8€ paitsi 17.10. yhteisilta 15€
lippuvaraukset / ticket reservations: info(at)barkerteatteri.fi
Koreografia ja tanssi Nina Renvall ja Jouni Järvenpää

Asujen valmistus Sirpa Järvenpää, valojen ja äänien toteutus Jukka Haataja.
Tuotanto Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö ja työryhmä

Chasing Butterflies in Unequal Time on Nina Renvallin ja Jouni Järvenpään uusi nykytanssiteos. Teos saa ensi-iltansa 3.10.2019 Barker-teatterilla Turussa.

Chasing Butterflies in Unequal Time säteilee löytämisen iloa ja nyt-hetkessä tapahtuvaa, kokonaisvaltaista liikkeellistä ajattelua ja päätöksentekoa. Teoksen tanssi on ajattelun näkyväksi lihallistettua keskustelua hetken asettamien tilanteiden kanssa. Chasing Butterflies in Unequal Time suhtautuu tanssittaessa löydettäviin aiheisiin kuin harvinaisiin perhosiin, joiden kiinnisaamiseksi on keskityttävä täydellisesti.

> LATAA LEHDISTÖKUVA TÄSTÄ LINKISTÄ <

 

 

Jouni Järvenpää on koreografi ja tanssija. Hän valmistui vuonna 2002 Amsterdamin Taidekorkeakoulun School for New Dance Development -linjalta. Järvenpään aiempia teoksia ovat mm. Full Frontal 2019, Youth – a Narrative, The End, FOAD ja mina¨, Hertzsprung, Random, 53 tanssia vuonna 2015, Valkoinen valas.

Nina Renvall on koreografi ja tanssija. Hän opiskeli tanssia London Contemporary Dance School:ssa 1986-89. Renvallin teoksia ovat mm. Liikkeellis-kasvillisia siirtoja ja seurauksia, Reginan rapinat, Kaksi Kaunista Arolla, Ninaxin Kooksi liikehtii, Rakkaani harjaa turkkini taas kuntoon. Nina Renvall on yksi Barker-teatterin perustajajäsenistä.

Järvenpää ja Renvall ovat tanssineet yhdessä useissa Barker-teatterin järjestämissä Symphony – it’s just a matter of doing it -kokonaisuuksissa (2003 - 2017) ja vuonna 2013 Järvenpää kutsui Renvallin osaksi pitkäaikaista esityssarjaansa Totta helvetissä!

Järvenpää työskentelee Chasing Butterflies in Unequal Time -teoksessa Läntinen tanssin aluekeskuksen palkkaamana. Lisäksi teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

    Click to enlarge image chasing_butterflies_1_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image chasing_butterflies_2_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image maalaus_600.jpg
     

© Photos - Reino Koivula
Chasing Butterflies in Unequal Time
Choreography and dance: Nina Renvall and Jouni Järvenpää

Premiere at October 3rd, 2019 in Barker Theatre, Turku.
Other perfromances at Oct. 5th, 17th, 18th, 30th, and November 2nd.

Performances are at 7pm, except Oct. 18th at 8.30pm
Tickets 8€ / Double-bill Oct. 17th 15€
Ticket reservations: info(at)barkerteatteri.fi

Chasing Butterflies in Unequal Time radiates joy of finding and all-encompassing, movement-oriented decision making. The dance shows thinking as a bodily discussion about the topics and themes brought up by live situations. Chasing Butterflies in Unequal Time considers the abstract themes and motifs as rare butterflies, in which one must concentrate wholly to have a chance of catching them.

Production: Barker Theatre

Jouni Järvenpää is a dance maker. He graduated at 2002 in Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten’s School for New Dance Development.

Nina Renvall is a choreographer and a dancer. She studied dance in London Contemporary Dance School 1986-89. She is one of the founders of Barker-theatre.

Jouni Järvenpää and Nina Renvall have danced together in several of Symphony – it’s just a matter of doing it – dance spectacles, organized by Barker Theatre (2003 - 2017). At 2013 Järvenpää invited Renvall to be part of his Hell Yeah! -series.

Järvenpää works in Chasing Butterflies in Unequal Time as a regional artist, hired by Regional Dance Center of Western Finland. In addition, the work has been supported by Arts Promotion Centre Finland.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡


KÅNKEN phase 3 #Coincidences

    14.10. klo 19.00 Ensi-ilta
    15.10. klo 19.00
    16.10. klo 20.00 osana Stretch 2019 Turku -tapahtumaa
    17.10. klo 20.30 osana Stretch 2019 Turku -tapahtumaa, yhteisilta Chasing Butterflies in Unequal Time -teoksen kanssa

Liput 15/10€
lippuvaraukset / ticket reservations: info(at)barkerteatteri.fi

Concept & choreography: SweetDreams Kollektiv

Premiere: 14.10.2019 Barker Theatre
Tue 15th, Wed 16th and Thu 17th October (double-bill) Barker Theatre

Dance: Linda Björkqvist & Marjan Raar
Sound and composition: SweetDreams Kollektiv
Light design and technology: Antton Kainulainen
Sound edit: Linda Björkqvist
Video and web: Marjan Raar
Pictures: Jesper Dolgov

“It’s all about coincidences, all things happen just by accident, it’s all uncertain, and oh, in all chaos ….you die anyway.” – SweetDreams Kollektiv.

This is the third and last phase from the series KÅNKEN, in which SweetDreams Kollektiv explores the contents of time, space, life and age.

With KÅNKEN phase 3 #Coincidences we present an earthy, at times poignant, kind of rough, but also sensitive duet about the power of people, the sense of time and the reality of life. The significant age difference of 30 years in between the dancers gives this piece and extra flavor.


Marjan Raar is a Dutch dancer and choreographer living in Finland with over 30 years of dance career behind her. She has been working as a freelancer and presented her work in Finland and other countries. She is one of the founders of Barker Theatre.

Linda Björkqvist had her education at the Ballet Academy in Stockholm and works now as a freelance dancer and choreographer in Finland. She works with Marjan since 2014, and at the moment she also dances in AB Dance Company.

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Off-Stretch! Incognito-Iltamat

    19.10. klo 20 - 04


    Click to enlarge image DSC_8529 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_8553 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_8558 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_8677 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_8709 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_8710 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_8932 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9182 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9200 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9227 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9228 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9257 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9355 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9415 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9470 copy.jpg
     


Esiintyjät kuvissa: Evgeny Kostyukov . CIRC2M eli Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi . Kivinen Kuutamo, eli Kaj-Mikael Schütt ja Sakari Kivinen . Suvi Nieminen . Juha Kulmala ja Otso Helasvuo.

© Valokuvat/photos: Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
RUNOKLUBI

    9.11.2019

Runoviikko ry:n Runoklubi lauantaina 9.11. Barker-teatterilla.

Klo 18.15   Runobussi

Maksuton kuljetus Kolmivuoroklubille Barker-teatterille. Matkalla esiintyy runoilija Tapani Kinnunen.
Lähtö tilausajopysäkiltä, Linnankatu 16 (Kansallisen Kirjakaupan edestä).

 

Klo 19-24   Kolmivuoroklubi

Orbita (Latvia; Semjons Hanins, Arturs Punte, Vladimirs Svetlovs ja  Sergejs Timofejevs) – runoutta kuvan, äänen, musiikin ja performanssin kautta
Between Stations: Andy Willoughby (UK)  &  Masi Hukari + film/ tech by Dan Perry
Freij Haar (SWE) – Ruotsin ja Euroopan Poetry Slam -mestari 2017
Mattias Hammarsröm (SWE) – Ruotsin Poetry Slam -mestari 2018
Kaija Rantakari
Mari Laaksonen & Gravity Bomb
Nihkee Akka – Pohjoismaiden Poetry Slam -mestari 2019

Järj. Runoviikko ja Latvian Literature.

    Click to enlarge image DSC_9511 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9537 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9560 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9590 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9612 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9655 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9665 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9684 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9743 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9748 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9791 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9819 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9844 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9847 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9861 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9910 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9916 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_9934.jpg
     


Orbit  – Semjons Hanins,  Arturs Punte,  Vladimirs Svetlovs ja  Sergejs Timofejevs – on venäjäksi kirjoittavien latvialaisrunoilijoiden ryhmä, joka yhdistää esityksissään runoutta, visuaalista taidetta, tekniikkaa, ääntä, musiikkia ja performanssia.

http://www.vsrunoviikko.net/2018/?page_id=1595
© Valokuvat - Reino Koivula

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Oblivia:Light & Easy
– kevyt teos ihmisyydestä
Vierailu Barker-teatterilla lauantaina 23.11 klo 19.00

Esiintyjät: Timo Fredriksson, Anna-Maija Terävä ja Annika Tudeer
Pukusuunnittelu: Tua Helve
Valosuunnittelu: Meri Ekola
Tuotanto: Oblivia
Kuva: Saara Autere

 

Kesto: n. 50 min

Oblivian Light & Easy on esitys ajasta, kuolemasta ja menetyksestä. Teoksessa eletään hetkessä ja sen vahvaa ääni- ja liikemaailmaa ovat luomassa Oblivian Timo Fredriksson, Anna-Maija Terävä ja Annika Tudeer.

Light & Easy on kunnianosoitus Oblivian edesmenneelle perustajajäsenelle Anna Krzystekille, jonka äkillinen kuolema liikenneonnettomuudessa vuonna 2017 järkytti koko ryhmää. Esitys käsittelee tätä surua ja on askel kohti uutta aikaa ilman Annan läsnäoloa.

"Päätimme aloittaa tyhjältä pöydältä ja improvisoida vapaasti sen mukaan mitä esityksen otsikko toisi mieleen. Huomasin tekeväni samoja liikkeitä kuin vuoden 2002 The Room -teoksessa, jossa Anna oli mukana. Työstäessämme Light & Easyä viime vuonna minulle nousi vahva kehollinen muisto Annan tekemistä liikkeistä ja hänen rakastamastaan äänimaisemasta – radion kohinasta. Yhdistin siihen vielä Annalle tyypilliset liikkeet hänen varhaisesta sooloteoksestaan The Waitista. Siinä hetkessä olen Anna. Hetki kiitä ohitse ja esitys jatkuu eri maisemiin. Tunteeni siinä hetkessä oli syvä, soikea hehku. Surulla on monia ilmenemismuotoja", Annika Tudeer kertoo.

Light & Easy kuuluu laajempaan esityssarjaan, jonka keskiössä ovat tunteet. Sarjan seuraava teos Verdrängen Verdrängen Verdrängen käsittelee torjunnan mekanismeja ja seurauksia. Esitys saa ensi-iltansa helmikuussa 2020.

Vuonna 2000 Helsingissä perustettu esitystaideryhmä Oblivia tekee yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten teatterien, ryhmien ja taiteilijoiden kanssa ja tutkii nykyisyyttä uuden näyttämötaiteen keinoin. Yhteys katsojaan on ollut aina merkittävä osa ryhmän toimintaa ja sen rooli on kasvanut vuosi vuodelta. Oblivian esitykset tarjoavat katsojalle ja hänen ajatuksilleen oman tilan ja ajan.

www.oblivia.fi
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Incognito - Iltamat Indipendito 6.12.2019

DJ Pasi Tosca
Hanna Väätäinen
Duo Circ2M
Evgeny Kostyukov
Bror Österlund

    Click to enlarge image DSC_0000 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0001 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0002 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0003 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0011 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0022 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0081 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0089 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0099 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0171 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0190 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0240 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0261 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0273 copy.jpg
    Click to enlarge image DSC_0280.jpg
     


© Valokuvat/photos: Reino Koivula

 ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡