Kaislat vartioivat minua – visuaalinen teatteriesitys
14.1. klo 19 (Ensi-ilta)
15.1. klo 15
16.1. klo 19
18.1. klo 19
20.1. klo 19
21.1. klo 19
22.1. klo 15
25.1. klo 19
Käsikirjoitus, ohjaus ja lavastus: Mikko Bredenberg
Videoprojisoinnit: Jenni Rutanen
Apulaisohjaaja: Mira Taussi
Ääni: Marko Syrjäläinen
Näyttämöllä: Mikko Bredenberg, Kerttu Syrjäläinen ja Marko Syrjäläinen
Tuotanto: Mikko Bredenberg ja Barker-teatteri
Kaislat vartioivat minua on lumoaviin näyttämökuviin ja taidokkaaseen fyysiseen näyttelijäntyöhön perustuva visuaalinen teatteriesitys. Teos on saanut inspiraationsa barokin ajan kukka-asetelmamaalauksista, joiden runsautta pursuavien yksityiskohtien ja värien yltäkylläisyyden rinnalla esiintyy muistutus katovaisuudesta. Kaislat vartioivat minua käsittelee kysymyksiä luomisesta, syntymästä ja kuolemasta. Näkökulmahenkilönä on nuori tyttö, joka näkee näyn: suuren kaislikon keskellä olevasta perhoskotelosta alkaa kuoriutua jotakin... ”Missä minä olin ennen kuin minä olin äidissäni ja isässäni? Olinko minä sinussa? Liikuinko minä sinussa kuin tuuli? Ilman eroa.”
Esitystä on tukenut Taiteen edistämiskeskus / Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kaislat vartioivat minua -työryhmä ja Barker-teatteri.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Johanna Porolan EP II -julkaisuilta Barker-teatterilla 28.1.2017
Tummasävytteistä elektronista musiikkia esittävä Turussa asuva Johanna Porola julkaisee toisen EP:nsä vuoden ensimmäisen uuden kuun pimeydessä. Suurimmaksi osaksi Jäämeren rannalla sävelletyn EP:n aiheista erottuu vahvana 1600-luvun Norjan noitavainot. Lähtökohtia ovat lisäksi esimerkiksi vanhat tarut ja uskomukset: jo keväällä 2016 musiikkivideona ilmestynyt kappale Noáidi perustuu paljon pohjoisessa vaeltaneen kansanperinteen kerääjän Samuli Paulaharjun novelliin vuodelta 1934. Julkaisuillan keikalla Porolan ja videotaiteilija Paula Lehtosen eli Vj Vixenin yhteistyössä suunnittelemat näyttävät, kappaleiden tunnelmia tukevat visuaalit heijastetaan laajoille läpinäkyville kangaspinnoille, joita liikuttavat takana olevat tuulettimet.
Illan baarin puolella aloittavat Dj:t; nopeatempoista juuri nyt kiinnostavaa elektronista musiikkia soittavat nuoret helsinkiläinen Susilapsi sekä turkulainen Hissun Lissun Kissu. Barkerin lavan valaisevat Porolan ja Vj Vixenin lisäksi Camille Auer ja Biitsi. Ensimmäisenä esiintyy monessakin bändissä vaikuttava taiteilija Camille Auer kauniilla mutta synkällä performatiivisella noise-projektillaan. Toisena lavalle nousee uusi helsinkiläisen taiteilija Kimmon ja Heidin ekstaattista tanssipainotteista elektronista musiikkia soittava Biitsi. Kaikkia illan esiintyjiä yhdistää kokeellinen syvä ote musiikin tekemiseen sekä voimakas tässä ajassa kiinni oleminen.
Johanna Porola (Tku)
https://soundcloud.com/johannaporola
http://johannaporola.tumblr.com
https://youtu.be/Jh-1Mqqk48I
Biitsi (Hki)
https://soundcloud.com/biitsi/tracks
https://youtu.be/2IUurb009Gg
Camiller Auer (Tku)
https://youtu.be/wcz3Uv31ZLs
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
SetUp
Ensi- ilta Barker-teatterissa ke 22.2.2017 klo 19
Ennakko ensi-ilta Ranskassa, Penvenanissa 13.11.2016.
Muut esitykset:
24.2 klo 19
25.2 klo 19
26.2 klo 15
Koreografia Saku Koistinen
Musiikki Philippe Ollivier
Tanssi Laura ja Saku Koistinen
SetUp on lähtökohdaltaan teos rakentamisesta. Aihe johdattaa tekijät pohtimaan eksistentiaalisia kysymyksiä, kuten ajan rajallisuutta ja kuolemaa. SetUp on tanssiteos –duetto – mutta musiikki on teoksessa vahvassa roolissa.
Teos on suomalaisen tanssija-koreografi Saku Koistisen ja bretagnelaisen muusikon, Philippe Ollivierin yhteistyö. SetUp on vahvan fyysinen ja tanssillinen teos
Teoksen kesto n 45 min. Teos on yhteistuotanto tekijöiden ja Barker-teatterin välillä.
Click to enlarge image set_up1_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image set_up2_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image set_up3_photo_reino_koivula.jpg
Teosta ovat tukeneet: Jenny- ja Antti Wihurin Säätiö. Taiteen edistämiskeskus, tanssitaide. Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
I N C O G N I T O - I L T A M A T 4.3.2017
Aidot ja ainutlaatuiset INCOGNITO-Iltamat täyttävät 20 vuotta!
FEELMAP
Koreografia - Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi - Tanja Illukka
Esityksen livemusiikin improvisoi muusikko Moritz Cartheuser
JANI PETTERI VIRTA on taiteilija, joka on päättänyt olla näkemättä kasvojaan vuonna 2017 ja tekee siitä lähtökohdasta käsin tekstiä, kuvia ja performanssia. Maaliskuun Incognito-iltamissa Virta toteuttaa ensimmäisen A Different Self-Portrait -projektiin osallistuvan performanssinsa.
Ote tulevasta näyttämöteoksesta ASSHOLES (kesto 20 min) “Ihmiset kiinnostelee. Ja herkkyys. Se kiinnostaa eniten. Teattereihin pohjimmiltaan tullaan ajan kanssa katsomaan ihmistä. Se on lopulta se koko pointti. Mut hei myös elävän ja elottoman materian rajat kiinnostelee. Ja vaahtomuovi. Samoin eri käsitteiden ja asioiden sotkeutuminen keskenään. Ja se tunne, kun näkee jotakin tuttua, muttei tunnista sitä välittömästi.“
Assholes on ohjaaja ANTTI-JUHANI MANNISEN uusi aika komediallinen ja musiikillinen näyttämöteos. Nukketeatteri- ja tanssitaiteilijat JOUNI JÄRVENPÄÄ, JAAKKO LILJA ja LIANA POTILA herättävät koko näyttämön henkiin ja sykkivät ympäriinsä kuin vieras, hupsu organismi. Assholes matkustelee muina turisteina kohti nukketeatterin ja esittävän taiteen pienempiä rakennuspalikoita. Samalla se pyrkii tavoittamaan ja valaisemaan murusen maailmamme, aikamme ja kommunikaatiomme absurdista tilasta.
BRIAN RAMOS: Tambor. Sunnuntairumba Havannassa. Rummut soivat säestäen kaunista laulua. Tanssi-improvisaatioesitys. Afrokuubalaisia tansseja ja rytmejä. Brian Ramos on kuubalainen ammattitanssija ja koreografi.
ANNELI NYGREN: Jonne 59n tähdittämä lyhytelokuva Jonne 59 Summer Holiday. Jonne 59 on fiktiivinen rocktähtihahmo, joka on aikaisemmin esiintynyt livenä Incognito-iltamissa 2013. Samana vuonna kuvattiin Barkerilla myös Jonnen musiikkivideota Hammer Hill. Jonne 59 Summer Holiday on Jonnen ensimmäinen näytelmäelokuva. Jonnekin saattaa ilmestyä paikalle elokuvaesitykseen.
LIANA POTILA: Pop up songs - musiikki-improvisaation tuokio ja verkostoitumisen konsepti.
Pop up - songs on Liana Potilan kehittämä verkostoitumisen väline, jonka myötä Liana toivoo luovansa ainutlaatuisia kohtaamisia musiikin tekijöiden välillä. Konsepti vaatii heittäytymistä ja melko lailla rohkeutta. Kyseessä on onnistumisen ja mokaamisen areena jossa kaikki on hyväksyttyä ja siksi niin hieno ja armollinen konsepti!
BARBORA is a musician focusing on Asian and European music, composing pieces and arranging traditional songs from one culture for a traditional instrument of another. For example, the favorite Finnish lullaby, Nuku, nuku, nurmilintu, was this way arranged for a Chinese zither (古箏, guzheng) in pentatonic.
Barbora does research on East Asian cultures with focus on China and the Taiwanese aboriginal tribal music development. She spent last year doing academic research on the Bunun tribal music, especially their polyphonic singing technique for the Centre of Asian Studies of the University of Turku. She works as a freelance musican. Apart from traditional music, she writes pieces for piano, various string instruments and vocal harmonies. For more info visit www.barboraxu.com.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Alpo Aaltokosken ja Ali Alawadin yhteisteos Ali & Alpo
20.4.2017 klo 19
Koreografia ja tanssi: Alpo Aaltokoski
Musiikki: Ali Alawad
Valosuunnittelu: Kari Gratseff
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Videokuvaus: Thomas Freundlicht
Videokäsikirjoitus: Alpo Aaltokoski
Videoeditointi: Joe Davidow
Valokuvaus: Alejandro Lorenzo, Tanja Ahola
Tuotanto: Alpo Aaltokoski Company ja Kulttuurikeskus Caisa
Esityksen tuotanto Barker-teatterille: Barker-teatteri
Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat sanattomassa dialogissa
Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat irakilaisen ud-luuttutaituri Ali Alawadin ja koreografi, tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken yhteisteoksessa Ali & Alpo. Musiikin ja tanssin vuoropuhelu laajenee kahden toisilleen vieraan kulttuurin rinnakkaiseloksi ja lopulta dialogiksi, jossa pohditaan arabialaisen ja länsimaisen taiteen ja kulttuurin yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Arabialaisella musiikilla on vuosituhantiset perinteet, joiden pohjalta Alawad on tehnyt osittain uusia sovituksia. Aaltokosken omaan kehonkieleen pohjautuva tanssi pitää kiinni identiteetistään, mutta heittäytyy samalla myös aistivaan vuoropuheluun musiikin kanssa. Teoksen lähtökohtana oli molemminpuolinen kiinnostus toisen taidetta kohtaan sekä halu katsoa mitä yhteistyöstä voisi syntyä.
Alawad ja Aaltokoski aloittivat yhteistyön keväällä 2016, kun Alawad esiintyi Aaltokosken 30-vuotistaiteilijajuhlassa Aleksanterin teatterissa. Caisassa kantaesityksensä saanut Ali & Alpo -teos on syntynyt kahden tasavertaisen taiteilijan yhteistyönä. "Ali teki minuun suuren vaikutuksen ihmisenä ja taiteilijana, hänen pakolaistaustansa on tässä tarinassa pikemminkin sivujuonne", Aaltokoski sanoo. Arabialaisessa musiikissa on paljon samaa kuin suomalaisessa musiikissa – sävelistä ja sanoituksista löytyy samaa surumielisyyttä ja melankoliaa.
Ali Alawad saapui Suomeen turvapaikan hakijana syyskuussa 2015. Viime vuosina kotimaassaan Irakissa Alawad oli pakotettu pitämään ammattinsa salassa. "Muusikkona toimiminen voi Irakissa olla riskialtista, sillä tietyt ääritahot pitävät muusikon ammatissa toimimista Islamin vastaisena käytöksenä", Alawad toteaa. Alawad sai kuitenkin kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä ja välttääkseen Suomen viranomaisten pakkopalautuksen Alawad pakeni Suomesta maaliskuussa 2017. Ali & Alpo -teos kuitenkin toteutuu Alawadin toiveen mukaisesti. Company ehti tallentaa Alawadin musiikin sekä videokuvata hänen soittamisensa – Alawad on siis mukana esityksissä videoprojisoinnin kautta.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
I N C O G N I T O -- I L T A M A T 22.4. 2017
Keväinen INCOGNITO kutsuu viettämään iltaa mainion ohjelman pariin. Incognito-iltamien välittömässä ilmapiirissä voi nähdä kokeiluasteella olevia, tai myös valmiita teoksia taiteen eri alueilta. Incognito-iltamia on järjestetty vuodesta 1997.
Iltamissa mukana:
POP UP SONGS - musiikki-improvisaation tuokio ja verkostoitumisen konsepti.
Esiintymässä:
Liana Potila - laulu
Eetu Rajala - kitara
Brian Ramos - Cajon rumpu
Tanssitaiteilija Mickaël Stoeckel - Tanssi ja muusikko Antti Tolvi/ Musikki Esitys perustuu energiaan ja kehon tutkimukseen
Taidemaalari Sanna Halme - performanssi Hate to perform
Tanssitaiteilija Satu Tuittila - tanssisoolo Eana (maa) demoesitys tulevasta esityksestä. Tanssiesitys kumpuaa pohdinnoista ilmastonmuutoksen vaikutuksista pohjoiskalotin herkkään luontoon. Esiintyjänä Sofia Koittola
Jani Petteri Virta on taiteilija, joka on päättänyt olla näkemättä kasvojaan vuonna 2017 ja tekee siitä lähtökohdasta käsin tekstiä, kuvia ja performanssia. Incognito-iltamissa Virta toteuttaa toisen A Different Self-Portrait -projektiin osallistuvan performanssinsa.
Tanssitaiteilija Riikka Kosola - pala tulevasta tanssiteoksesta La Poule
Tsemppifest - taiteilija Tuomas Henrikki ja muusikko Veli-Matti Torkko ja tanssitaiteilija Jouni Järvenpää ja kuvataiteilija Timo O. Nenonen. Tsemppifest on hyvän mielen tapahtuma, jossa on monipuolinen kattaus hyvällä meiningillä tsemppaavia ohjelmanumeroita. Tsemppifest järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Turussa. Tsemppifest sisältää mm. Musaa - Leffaa - Tanssimista - Askartelua - Taikuri - Kirjeenvaihtoa - Suomen hauskin käärme-kilpailu - Arvonta - Vapaata tsemppausta
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Oh Forest
6.5 klo 19 ensi-ilta
7.5 klo 15
10.5 klo 19
Koreografia: Maija Nurmio ja työryhmä
Tanssi: Jonna Eiskonen, Kati Korosuo ja Maija Nurmio
Pukusuunnittelu: Kirsi Gum
Äänisuunnittelu: Miikka Ahlman
Valosuunnittelu: Raisa Kilpeläinen
Kuva: Miikka Ahlman
Esitys metsästä piirtyy esiin aistihavaintojen reunalta. Se on vihapuheeton alue, jossa olemme vapaita leikkimään irrationaalisella ja absurdilla.
Tuotanto: Keidas-residenssi / K&C Kekäläinen & Company, Barker-teatteri ja Maija Nurmio. Teosta ja esiintyjien työtä ovat tukeneet: Barker-teatteri, Helsingin kulttuurikeskus ja Taiteen edistämiskeskus
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Feelmap
20.5.2017 klo 19
Feelmap teoksen ensi-ilta oli Barkerilla Incognito-iltamien yhteydessä 4.3. Sen jälkeen teosta esitettiin Höyhentämöllä Helsingissä 25 - 27.4.
Nyt jälleen Barkerilla 20.5.2017
Koreografia Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi Tanja Illukka
Live-musiikki Moritz Cartheuser
Feelmap-teoksessa antaudutaan tunnekartan vietäväksi. Se on herkkä, aistiva ja intiimi nykytanssiteos. Tunnekarttaa voi käyttää löytääkseen perille, sen avulla voi kuljeskella vapaasti, sen avulla voi suunnistaa rastilta toiselle, mutta kulku ei välttämättä mene suorinta tietä. Kartalta voi myös eksyä. Feelmap tekee näkyväksi ihmisen sisä- ja ulkomaailman rajoja ja yhteyksiä.
Miltä tuntuu aistia oman kehon tiettyjä kohtia, mitä tuntemuksia ne herättävät, millaista liikettä ja tanssia niistä kumpuaa? Feelmap-teoksessa kohdistetaan aistimukset ja tunteet kymmeneen kehon erityiseen osaan, yksi kerrallan, ja siihen mitä ja miten ne alkavat säteillä.
Tanssija aistii itsestään tulevia impulsseja, hän kuuntelee, tunnustelee ja näkee sisälleen, mutta on koko ajan suhteessa ympäröivään tilaan. Hän koettaa löytää olotilan, jossa raja itsen ja maailman välillä häviää, jossa ihminen tulee yhdeksi maailman kanssa. Sitä ennen on kuitenkin suojauduttava niin kyynärpäätaktiikkaa käyttäviä vastaan kuin kuunneltava ympäristön äänet ja ihmisten supatus. Välillä voi tulla huono olo ja on päästettävä patoutunut energia ulos. Kun päättää antaa, on myös helpompi saada.
Teoksen musiikki on hetkessä syntyvää improvisoitua musiikkia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sitä ei olisi harjoiteltu. Musiikki on niin kutsuttua rakenteellista improvisaatiota. Tanssijan ja muusikon välille syntyy ajallinen, ajoituksellinen ja tilallinen suhde. Heidän kommunikaationsa on aistinvaraista ja tunnemaastoa koskettavaa. Teos punoo kudoksen, joka voi aueta tarinana katsojan tunnekartalla.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Skarabee
Koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
Lavastus Timo O. Nenonen
7.7.2017 klo 19 Ensi-ilta
8.7. klo 19
12.7. klo 19
14.7. klo 19
15.7. klo 19
Koti on erämaa. Tyhjät tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Lammessa ui joku. Tuuli kohisee hitaasti ja kadut ovat huimaavan alhaalla. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen, ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia, ohjelmaa hyönteisiltä hyönteisille. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.
Click to enlarge image skarabee1.jpg
Click to enlarge image skarabee2.jpg
Click to enlarge image skarabee3.jpg
Tuotanto:
Jouni Järvenpää, Barker-teatteri, Läntinen tanssin aluekeskus. Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
LABOUR – nykytanssiteos
22.9.2017 klo 19 Ensi-ilta (kantaesitys)
23.9. klo 19 – mukana myös Vivarium Kollektiivin PIIRTO-esitys!*
24.9. klo 16
27.9. klo 19
28.9. klo 19
Koreografia, tanssi ja käsikirjoitus: Linda Holmström
Tanssi, sävellys, musiikki ja käsikirjoitus: Arttu Aarnio
Elokuvan ja filmimateriaalin ohjaus, tuotanto ja käsikirjoitus: Eveliina Pasanen
Tuotanto ja käsikirjoitus: Anni Välimäki
Suomalainen identiteetti on rakentunut työlle. Työtä tekevän, tauotta puurtavan kansan on pakko jatkaa loppumatonta uurastustaan, vaikka työ olisi muuttunut merkityksettömäksi – tai sitä ei olisi kaikille edes yhteiskunnassa tarjolla.
Mielikuvat oikeasta, merkityksellisestä työstä sijoittuvat maalaisromanttiseen suomalaismaisemaan, ennen teollistumisen aikaa, käsillä tehtävään työhön – maailmaan, jossa työ on yhtä kuin elämä: välttämättömyys, ja samalla elinehto.
Työ & Labour on nykytanssia ja kokeellista elokuvaa yhdistävä kaksiosainen teos työn tekemisen merkityksistä. Teoksen LABOUR-tanssiosiossa nykytanssikoreografia keskustelee kaitafilmille kuvatun materiaalin kanssa.
Kun maata aurataan, kauraa niitetään ja jyvät lentävät, perinteiset käsitykset työstä ja sen tekemisestä rinnastuvat lavalla nähtävään nykytanssijan työhön: esiintymiseen.
Teos on tuotettu yhteistyössä työryhmän ja Barker-teatterin kanssa.
Elokuvatyöryhmässä lisäksi: Anna Vepsäläinen, Eemi Lehto, Mira Merinen, Riikka Mäntymaa, Pia Vainio, Anniina Suikki, Johannes Repo, Eetu Helenius, Fanny Viitaharju, Joni Pietiläinen, Janne Helenius
Teosta tukevat Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, TOP-säätiö ja Turun kaupunki. Projekti on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmistoa.
* La 23.9. esityksen yhteydessä nähdään myös Vivarium Kollektiivin teos PIIRTO!
Koreografia: Soile Lahdenperä
Esiintyjät: tanssijat Elina Hauta-aho, Jouni Järvenpää, Linda Priha, Anni Rissanen sekä trumpetisti Eero Savela
Tuotanto: Vivarium Kollektiivi
Vivarium Kollektiivin teos Piirto esitettiin Helsingissä Galleria Forumboxissa ja esitystila LeSpacessa vuonna 2015. Ryhmä työsti Piirtoa myös Barker-teatterilla Turussa, jossa teoksesta esitettiin ensimmäinen demo.
Piirron kutsukoreografina on tanssitaiteen tohtori Soile Lahdenperä. Esitys on hetken koreografia, jonka neljä tanssijaa ja muusikko yhdessä luovat. Se on tapahtumien leikkikenttä, joka syntyy yksittäisistä hetkistä, teoista, sanoista, liikkeistä ja sävelistä. Nämä kerääntyvät, ketjuuntuvat ja purkautuvat, jolloin esiin piirtyy joka ilta ainutkertainen esitys. Teos nostaa uudelleen tarkasteluun käsitteet intuitio, reaktio ja valinta. Tarkastelijana on esiintyjä, kokonaisvaltaisesti ajatteleva ruumis.
La Poule work-in-process
Riikka Kosola pitää La Poule -sooloteoksen work in process -esityksen Barker-teatterilla lauantaina 2.9. klo 15. Barkerin kesäresidenssin jälkeisen työvaiheen avoimiin oviin on vapaa pääsy kaikille. Palaute on sallittua ja toivottavaa vielä pitkään esityksen jälkeen sillä ensi-ilta on vasta tammikuussa
** Katsojat voivat siis halutessaan osallistua ohjatusti prosessiin!
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Riikka Kosolan avoimet treenit
Residenssitaiteilija Riikka Kosolan järjestämät avoimet treenit Barkerilla to 17.8.2017 sekä to 24.8.2017
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
SYMPHONY, IT´S JUST A MATTER OF ARRANGING IT!
Tanssitaiteilijoiden, muusikoiden ja yleisön JUHLA
21.10.2017
Symphony, it´s just a matter of arranging it! on tanssijoiden ja muusikoiden improvisaatiokohtaaminen, joka ensimmäistä kertaa nähtiin jo vuonna 2003.
Symphony 21.10.2017
Lauantaina 21.10.2017 klo 20 järjestetään Barker-teatterin, Turun vapaan taiteen näyttämön 20v- juhlavuoden SuurSymphony, jossa mukana ovat alkuperäiset osanottajat, tanssitaiteilijat Alpo Aaltokoski, Ritva Bergström, Ismo-Pekka Heikinheimo, Jouni Järvenpää, Reijo Kela, Marjan Raar ja Nina Renvall.
Uusina mukana ovat tanssitaiteilijat Riikka Kosola, Tomi Paasonen, Liisa Pentti, Urmas Poolamets (Aurinkobaletista) ja Virva Talonen.
Muusikoista ovat mukana Manuel Dunkel/ saksofoni, Niklas Winter/ kitara, Ismaila Sane / rummut, Arttu Aarnio/ kontrabasso.
Alkuperäisessä kokoonpanossa mukana olleita tanssitaiteilijoita olivat myös Akseli Kaukoranta, sekä edesmenneet Riitta Vainio ja Nigel Charnock. Vuoden 2017 Symphonyssa lavalla tullaan näkemään harvinainen määrä taiteilijoita. Symphony, it´s just a matter of arranging it! on improvisaatiokohtaaminen ja esitys jota ei harjoitella etukäteen. Tanssijat ja muusikot saapuvat lavalle ja esitys alkaa. Kohtaamisessa ei ole ennakolta määrättyä rakennetta. Myöskään mitään ohjeita pukeutumisesta ei anneta.
Click to enlarge image s1.jpg
Click to enlarge image s2.jpg
Click to enlarge image s3.jpg
Click to enlarge image symphony 01.jpg
Click to enlarge image symphony2.jpg
Click to enlarge image symphony3.jpg
Tapahtumaa tukee Suomen Kulttuurirahasto
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Trash Lake
3.11.2017 klo 19 Ensi-ilta + yleisökeskustelu esityksen jälkeen
4.11.2017 klo 19
5.11.2017 klo 15
7.11.2017 klo 19
Tanssi / koreografia: Suvi Nieminen ja Ilona Salonen
Puvustus / lavastus: Mervi Kuittinen
Valosuunnittelu: Marko Kallela
Äänisuunnittelu: Olli-Olavi Lautiola
Trash lake on fyysisesti ravisteleva kahden naistanssijan nykytanssiteos. Ylikuluttavaa yhteiskuntaa kritisoiva teos muuntaa Barker-teatterin kamppailuareenaksi muovijätettä vastaan.
MP-kollektiivin ensimmäinen kokoillan teos asettaa tanssijat luonnon asemaan muovin armoille.
Tuotanto: Barker-teatteri, MP-kollektiivi. Teosta ovat tukeneet Läntinen tanssin aluekeskus, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Svenska kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus ja Turun kaupunki. Lisäksi yhteistyökumppanina Pidä Saaristo Siistinä ry.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Tuntematon Tanssija
5.12 klo 19 Ensi-ilta
7.12 klo 19
8.12 klo 19
9.12 klo 19
14.12 klo 19
15.12 klo 19
Koreografia Marjan Raar
Tanssi Kaisa Koulu - Linda Holmström - Marjan Raar
Valot Antton Kainulainen
Click to enlarge image tuntematon_tanssija1_photo_reino_koivula.JPG
Click to enlarge image tuntematon_tanssija2_photo_reino_koivula.JPG
Click to enlarge image tuntematon_tanssija3_photo_reino_koivula.JPG
A choreography from Marjan Raar for 3 dancers which is based on situations that many dancers are experiencing these days.
A choreography about strength, struggle, compassion and existence.
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Runoviikon tapahtuma Oranssien lyhtyjen kortteli
11.11.2017 klo 19
Runoviikko ry. ja Turun Epäilyttävän Kulttuurin Seura esittävät: Oranssien Lyhtyjen Kortteli, sopivasti vinoutunut varietee syksyn synkkyydessä, tulee taas! Vuodesta 2014 alkaen järjestetty poikkitaiteellinen iltama jatkaa vanhaa varietee- ja kabaree-perinnettä tarjoamalla monipuolisen kattauksen lavarunoutta/spoken wordia, live-musiikkia, sirkusta, burleskia ja performanssia. Useimpia yksittäisiäkin esityksiä on vaikeaa ellei mahdotonta lokeroida vain yhteen edellä mainittuun taiteenlajiin.
Esiintymässä ovat:
Rachel Long (UK)
Luulur (EST)
Çigdem Y Mirol (TUR)
Jacob Sam-La Rose (UK)
Sami Liuhdon Taudinkuva
Suomen Vanhin Runosirkus
Kabaree Musta Narsissi
Raakimukset
Illan juontaa Laina Sieniö.
Kuten viime vuonnakin, oranssit lyhdyt syttyvät Barker-teatterilla Raunistulan kaupunginosassa. Paikan päälle lähtee bussikyyti klo 18 kaupungintalon vierestä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO - ILTAMAT 20v Special 16.12.2017
Tervetuloa juhlimaan Incognitojen 20-vuotista taivalta ja syyskauden viimeistä tapahtumaa Barkerilla. Tervetuloa joulukuiset ihmeet!
Click to enlarge image _MG_8996.JPG
Click to enlarge image _MG_8997.JPG
Click to enlarge image _MG_9004.JPG
Click to enlarge image _MG_9006.JPG
Click to enlarge image _MG_9010.JPG
Click to enlarge image _MG_9011.JPG
Click to enlarge image _MG_9013.JPG
Click to enlarge image _MG_9016.JPG
Click to enlarge image _MG_9027.JPG
© Valokuvat - Reino Koivula
Mukana iltamissa mm.
Jani Petteri Virta on taiteilija joka on päättänyt olla näkemättä kasvojan vuonna 2017 ja tekee siitä lähtökohdasta käsin tekstiä, kuvia ja performanssia. Incognito-Iltamissa Jani Petteri Virta toteuttaa A Different Self-Portrait projektiin osallistuvan performanssinsa.
Tanssitaiteilija Ilona Salonen / Sedna tanssisoolo
Välähdyksiä Luminouksesta - mukaelma Turun linnan Luminous-valotaideteokseen 6.12.2017 suunnitellusta koreografiasta. Kor. Jenni Uimonen.
Sirkustaiteilijat Marjut Hernesniemi ja Myrsky Rönkä /Parasitic interaction. Heitettynä maailmaan nämä kaksi yrittävät loisia toisiaan. Parasitic interaction on demo yhdestä osasta Marjut Hernesniemen ja Myrsky Rönkän tulevasta teoksesta Drops of symbiotic interaction. Numero tutkii aiheenaan yhtä symbioosin osa-aluetta, eli parasitismiä tai oikeastaan sitä, kun kaksi loista kohtaa toisensa ja yrittävät hyötyä toisistaan.
Teoksen kantavana voimana on vertikaali- eli ilma-akrobatia köysi, joka on laskettu tällä kertaa katosta maan tasalle ja kiinnitetty näiden kahden esiintyjän välille. Tarkoituksena on ollut tutkia ilma-akrobatia tekniikoiden mahdollisuuksia tällaisessa muodossa ja yhdistää niitä tanssiin.
Tanssitaiteilija Jouni Järvenpää
Taukojumppaa / kautta Entropian, sehän kiehuu! / taukojumppaa kaks / nyt sinun on pakko voittaa.
Barkerin Baari palvelee Iltamien aikana.