Cirque Omega - Tuntuuko elämäsi pyörivän ympyrää?
16.1.2016 Ensi-ilta
17.1.
18.1.
19.1.
20.1.
21.1.
22.1.
23.1.
25.1.
26.1.
27.1.

Ohjaus: Anton Wretling
Turun AMK:n Taideakatemia

 

Omega on iso O, suuri ympyrä, joka alkaa ja loppuu katkeamatta. Tämä on esityksemme isosta elämän ympyrästä; päivästä, joka palaa alkuun aina uudelleen.

Tanssia ja sirkusta yhdistävässä nykysirkusteoksessa Turun AMK:n 3.vuosikurssin sirkusopiskelijat yhdessä ohjaajakoreografi Anton Wretlingin kanssa kaappaavat sinut mukaan suureen ympyrään. 11 päivän ajan Barker-teatteri on syklin keskipisteessä saattaen uuden yleisön kokemaan alun ja lopun. Esityksessä tulevat sirkusartistit tutkivat arkipäivästä löytyviä syklejä, alkua ja loppua ja toistuvia kaavoja.


≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡


HOME-extended


05.02.2016 klo 19 Ensi-ilta Barker-teatteri,Turun vapaan taiteen näyttämö
06.02.2016 klo 19
07.02.2016 klo 15
10.02.2016 klo 13 Godby, Ahvenanmaa
Esiintyjät:
Assi Pakkanen (Fin/Swe/Ger)
Linda Holmström (Fin/Ål)
Elina Elestrand (Swe)

Konsepti: Linda Holmström
Musiikki: Anthon Johansson (Swe)
Valosuunnittelu: Arttu "R2D2" Aarnio (Fin)

Tuotanto: Barker-teatteri

 

Kolme tanssijaa.
Kolme lähtökohtaa.
Kolme kieltä.
Kaksi venettä.
Kaksi lentokonetta.
Yhdet reivit

HOME-extended on elämä, jota elämme. Koti suurempana käsitteenä. Pyrkimys löytää yhteenkuuluvuus ja kommunikaatio. Monta eri minuutta samassa huoneessa. Yksityiskohtaisen motiivin omaava utuinen valokuvaus.

Projektin tukijat: Svenska Kulturfonden, Ålands Kulturdelegation, Konstnärsnämnden

TYÖRYHMÄ
Linda Holmström on turkulaistunut tanssitaiteilija, ja hän on syntyisin Ahvenanmaalta. Linda on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettiakatemiasta.
Assi Pakkanen on alkuperäisin turkulainen ja tällä hetkellä työskentelee freelance-tanssijana Berliinissä. Assi on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettiakatemiasta.
Elina Elestrand on kotoisin Ruotsin Taalainmaalta ja asuu tällä hetkellä Tukholmassa. Elina on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettiakatemiasta, sekä Iwanson International School of Contemporary Dance, joka sijaitsee Münchenissä. Elina toimii taiteellisena johtajana AliEn Dance Company:ssa. www.aliendancecompany.se
Anthon Johansson on tukholmalainen muusikko ja on yksi ruotsalaisen lauluntekijä- ja muusikkokollektiivi Djurparken (Universal Music) jäsenistä.
Arttu "R2D2" Aarnio on turkulainen valosuunnittelija ja muusikko.

HOME-extended on Linda Holmströmin johdolla kollektiivisessa ilmapiirissä työstetty tanssiteos. Teos pohjautuu John Brittonin (UK) improvisaatio-performanssia käsitteleviin toimintaperiaatteisiin (Principles for Performers). Esityksen teemana käsitellään yhteenkuuluvuutta ja kommunikaatiota eri yksilöiden välillä.
Projektiryhmä on työstänyt teosta useiden residenssiviikkojen aikana Tukholmassa (Balettakademien Stockholm) ja Turussa (Barker-teatteri) kesällä/ syksyllä 2015.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
TANSSITAITEEN KESÄRESIDENSSI 2016

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö järjestää tanssitaiteen kesäresidenssin Turussa kesällä 2016. Barker-teatterin vuodesta 2007 asti järjestämä residenssi järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Kesäresidenssin aikana valmistettu teos tullaan esittämään Barker-teatterin ohjelmistossa kantaesityksenä syyskaudella 2016 tai vaihtoehtoisesti vuoden 2017 aikana. Residenssitaiteilijan valitsee Barker-teatterin residenssitoimikunta.

Residenssi sisältää:
Barker-teatterin harjoitussali yhteensä kuukaudeksi välillä 1.6.-14.8.2016. Asuminen korkeintaan kahdelle hengelle residenssin ajaksi.Kantaesitys Barker-teatteriin kaudelle 2016-2017.
Tuotantotuki; esitystekniikka, teatteriteknikko ja tuotantosihteerin apu kantaesitykseen.

Hakemukset tulee lähettää 18.3.2016 mennessä osoitteeseen Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö , Raunistulantie 25 H, 20300 Turku.Kirjeet viimeisen päivän postileimalla hyväksytään. Päätöksestä ilmoitetaan henkilökohtaisesti valitulle taiteilijalle viimeistään 31.3.2016.

Residenssitaiteilija on vastuussa kaikista muista kuluista. Kantaesityksen tuotantotuen lisäksi residenssitaiteilijalle tarjotaan mahdollisuutta Work in Progress -näytökseen kesän aikana.

Residenssiin voivat hakea kaikki Suomessa työskentelevät tanssitaiteilijat tai ryhmät. Liitä vapaamuotoisen hakemuksen mukaan työsuunnitelma, kustannusarvio, ansioluettelo - ryhmällä kaikkien jäsenten ansioluettelot, sekä valikoidut työnäytteet digitaalisessa muodossa, esim DVD:llä, www-linkkinä tai muistitikulla. Ei lehtiaineistoja.

Hakemukset liitteineen 18.3. mennessä
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
DARK HARE

11.3 klo19 Ensi-ilta
13.3 klo16
16.3 klo19
19.3 klo19

Koreografia ja konsepti Saija Lehtola

Liikkujat Sinikka Strömmer, Sara Sellberg
Äänisuunnittelu Johanna Porola
Valosuunnittelu yleisö

Pimeä DARK HARE on äänen, liikkeen ja valon kombinaatio jossa kolmelle tanssijalle luotu poeettinen hahmotelma paljastuu katsojien otsalamppujen valossa. Barker-teatterille muuntautuva kokeellinen kohtaaminen istuttaa katsojat teoksen aktiivisiksi valomiehiksi. Teos sai ensimmäisen esityksensä Kurikassa Etelä-Pohjanmaalla 19.2.

-  God it' s so dark here..
-  Yep, I can't see anything but I quite like it
-  Should we sit down and wait for the sunrise?
-  Sure. But hey....the sun hasn't risen for ages
-  Yes, you're right.  I think it's almost here
-  What is?

Tuotanto Saija Lehtola ja Barker-teatteri. Teosta ovat tukeneet Barker-teatteri - Turun Vapaan Taiteen Näyttämö, Pohjanmaan Tanssinalueskeskus, Pohjanmaan Taiteen Edistämiskeskus ja Etelä- Pohjanmaan Kulttuurirahasto.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

INCOGNITO- ILTAMAT  2.4.2016

Mukana tanssitaiteilijat Mickaël Stoeckel: Tanssi-ja videomateriaalia työnimellä "Loba". Kuvaaja Pauliina Leisiö

Liana Potila: I aM PRO-tuokio eli kolme yleisöä osallistavaa improsooloa

NotaBene Duet: "Post simple tense...." Tanssi ja ohjaus Vera Lapitskaya, musiikki ja äänet Natalia Kosh

Sirkustaiteilijat Markus Nivala, Antti Nerg, Pekka Laamanen, Emma Räisänen esittävät otteita tulevasta esityksestään "Lennä, lennä"

Sirkustaiteilija Jukka Haatajan sooloja esitykseen Dominio

Lämpiössä esillä taiteilija Leena Ritva Koskisen reliefitöitä.

Runoperformanssiesitys
Sitä mitä sanovat rakkaudeksi/ kaupunki ei enää tunnistanut häntä
Käsikirjoitus,ohjaus & runot Hanna Storm
Lavalla Hanna Storm
Lukijoina Marsalkka Kallas,Juulia Terho & Hanna Storm
Elokuva Claes Grönroos & Hanna Storm
Musiikki Claes Grönroos & Hanna Storm
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Lennä, lennä

9.4 klo 15 Ensi-ilta
10.4 klo 15
12.4 klo 18.30
13.4 klo 18.30
14.4 klo 18.30
Ohjaus: Markus Nivala

Esiintyjät: Emma Räisänen, Antti Nerg, Pekka Laamanen, Markus Nivala
Tuotanto: Sirkus Supiainen

 

"Lennä, lennä" on ajatuksia herättävä humoristinen sirkusesitys. Esityksessä yhdistyvät korkeatasoinen sirkustekniikka, vuorovaikutteiset puheosuudet sekä valloittavat persoonat. Esitys sisältää raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita, hervotonta huumoria, rutkasti leikkimieltä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua. Koko perheelle sopiva lasten sirkusesitys sukeltaa kysymysten ja vastausten värikkääseen maailmaan.
"Lennä, lennä" on tarina ilosta, unelmista, oppimisesta ja ystävyydestä.

≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Sirkus Supiaisen Kuningasohjus vierailee Barker-teatterilla uudelleen kuuden vuoden jälkeen! Teos esitettiin Turussa 9.- 12.4.2010 ja nyt Turussa on mahdollista nähdä tämä suomalaisen nykysirkuksen klassikko uudelleen. 9.4.2016.
KUNINGASOHJUS  - Runoja kivusta, kuvia kaipuusta.
Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyminen: Rauli Katajavuori

Lavastus ja puvustus: Laura Sariola
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Teksti/musiikki: John S. Hall/King missile 3

Kuningasohjus on sirkusesitys, joka pohjautuu amerikkalaisen runoilija John S. Hall'in tarkkanäköisiin, yhteiskunnallisesti kantaaottaviin teksteihin ja laulunsanoituksiin. Esityksessä yhdistyvät runous, musiikki ja sirkus. Kuningasohjus on kollaasi ajasta irtileikattuja ajatuksia. Esityksen sisältämä jongleeraus, taikuus ja tasapainoilu kuvittavat, keskustelevat ja hetkittäin riitelevät tarinoiden, musiikin ja tekstin kanssa. Esitys lainaa vaikutteita esitystaiteen eri suunnilta sisältäen viitteitä, vihjauksia ja vaikutteita. Pop-taide ja tämän ajan yhteiskunnallisuus kohtaavat esityksessä, muodostaen naurua sekä hetkiä, jolloin nauru takertuu katsojan kurkkuun. Kuningasohjus saa olon tuntumaan oudon levottomalta, se pakottaa ajattelemaan.

Esitys sai kantaesityksensä kulttuuritehdas Korjaamolla 2009
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Vierailu Barker-teatterilla: TARINA ONNEKKAILLE

28.4. klo 19.30 Ensi-ilta
29.4. klo 20.30
30.4. klo 20.00
(29.4. esityksen jälkeen Fanatik Figuras festivaalin Q&A -tilaisuus Barker-teatterin lämpiössä)

Ohjaus, nukenrakennus, videoprojisoinnit Jenni Rutanen
Nuketus Maria-Elina Koivula, Heikki Tolin
Musiikki Marko Syrjäläinen, Antti Saarinen
Valot Ville Saarikoski

 

Nukketeatteria aikuisille (+12)
"Tapasin kuusi vuotta sitten ihmisen, joka oli sodan ja vainon takia joutunut jättämään maansa. Perhe oli tapettu. Sattuman oikku pelasti hänet."
Esitys on saanut alkunsa kohtaamisesta vieraan kanssa.
Teosta on työstetty vuosien 2014 - 2016 aikana. Se saa ensi-iltansa Barker-teatterilla,  Fanatik Figuras –nukketeatterifestivaalin yhteydessä.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Dominio  - tiedemiehen sirkus

11.5. klo 19  Ensi-ilta
13.5. klo 19
14.5. klo 19
15.5. klo 15
Esiintyjä ja konsepti: Jukka Haataja

Taiteellinen konsultti: Kalle Lehto
Sävellys, sovitus ja laulu: Henrik Hammarberg
Valosuunnitelu: Ville Saarikoski
Runon lausunta: Antton Kainulainen

 

Dominio-sirkusesityksessä lavalla nähdään yhden sirkustaiteilijan lisäksi vanhoihin keksintöihin perustuvia mekaanisia laitteita. Ennennäkemättömien Jongleeraus- ja tasapainoilunumeroiden lisäksi esityksessä nähdään laitteidein ketjureaktioiden tuloksena hurjia ”kuoleman temppuja”. Viihdyttävän sirkuksen lomassa esiintyjä seikkailee ihmismielen syvyyksissä Eino Leinon runouden viitoittamalla tiellä.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Hertzsprung  - Nykytanssiteos pimeistä puolista ja ihmeellisistä hetkistä

8.7. klo 19
9.7. klo 19
13.7. klo 19
14.7. klo 19

Koreografia Jouni Järvenpää

Tanssi Anni Rissanen, Liana Potila, Tashi Iwaoka
Musiikki Marko Suorsa
Valot Jarkko Forsman
© Valokuvat Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
TARINA ONNEKKAILLE  - Nukketeatteria aikuisille

2.9 klo 18
3.9 klo 15

Ohjaus, nukenrakennus, videoprojisoinnit Jenni Rutanen
Nuketus Maria-Elina Koivula, Heikki Tolin
Musiikki Marko Syrjäläinen, Antti Saarinen
Valot Ville Saarikoski

 

"Tapasin useita vuosia sitten ihmisen, joka oli sodan ja vainon takia joutunut jättämään maansa. Perhe oli tapettu, mutta sattuman oikusta hän pelastui."
Esitys on saanut alkunsa kohtaamisesta vieraan kanssa.

Esitys on suunnattu aikuisille (+12). Sis. voimakkaita näyttämökuvia.
Esityksen ensi-ilta oli 28.4.2016 Barker-teatterilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä.
Esitystä ovat tukeneet Samuel Huberin Taidesäätiö, Taike/Varsinais-Suomi ja Top-Säätiö
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO-ILTAMAT  24.9.2016


Iltamat ylpeänä esittää:
MP-kollektiivi eli tanssitaiteilijat Suvi Nieminen ja Ilona Salonen: "Trash Lake vol 2.0" - taiteellinen kannanotto muovin tarpeettomaan kulutukseen tanssin keinoin.

Nukketeatteritaiteilijat: "Laboratorio Kinskin tutkimusopas J. esittelee projektin menetelmiä, listaa tabuja ja kiihkoilee ainakin Jeesuksesta."

Tanssitaiteilija Minttu Pietilän teos 36/42. Teoksen ytimessä on keho ja syvältä kehosta purkautuva liike. Kehollisen mielikuvituksen , monivivahteisen fyysisyyden sekä liikkeen ja musiikin välisen suhteen tutkiminen on ollut tanssijalle kiehtova lähestymistapa koreografioidessa teosta. Teoksen projisointi Pauli Juppi.

Sirkustaiteilija Myrsky Rönkä ja klovnihahmo Kalervo Miehenpohja. Yleisöä osallistava otos soolosta.

Muusikko ja tanssitaiteilija Liana Potila: Pop - up -songs - improvisoituja lauluja englanninkielelllä yleisön opastuksella.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
The Olympic Shames

8.10. 2016    klo 19 Ensi-ilta
9.10 2016     klo 19
14.10 2016    klo 19
15.10 2016    klo 19
16.10 2016    klo 19

Konsepti ja Ohjaus: Sandrina Lindgren


Esiintyjät: Annastiina Saastamoinen ja Linda Holmström
Musiikki: Marja Johansson
Valot: Pauli Juho Antero Niemelä
Ohjaajan assistentti: Liana Potila

    Click to enlarge image olympic_shames1_juliste.jpeg
    Click to enlarge image olympic_shames2_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image olympic_shames3_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image olympic_shames4_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image olympic_shames5_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image olympic_shames6_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image olympic_shames7_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image olympic_shames8_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image olympic_shames9_photo_reino_koivula.JPG
     


In the Olympics of Ancient Greece men fought to win or to die, to lose was unthinkable. The Olympic Shames is a physical theatre performance and a spectacle for another kind of era with new values. Through sports, ceremonies and dance, and with the help of Aidos - the goddess of shame, we celebrate the losers, the vulnerable and the embarrassed.

Tuotanto: Barker-theatre, a stage for independent art in Turku, Livsmedlet theatre duo
© Valokuvat Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

"SPHERES"   - Marjan Raar & Baukje Spaltro

26.10 klo 19
28.10 klo 19
29.10 klo 19
30.10 klo 15

Dance: Linda Holmström, Kaisa Koulu, Nina Renvall (own choreography) , Marjan Raar
Painter : Baukje Spaltro
Lights and design : Arttu Aarnio

 

"The question of where we are is more meaningful than ever and more important than the question what we are.   We need to focus on the place that people create to be who they are. This place i have given the name Atmosphere.
Spheres are space creations that act as an immune system".  Philosopher Peter Sloterdijk. "SPHERES" is a collaboration from choreographer Marjan Raar and painting artist Baukje Spaltro in which dance and painting confront each other on stage.
"Spheres" is about space creations, battles, identities, expressions and interactions between the dancers and the painter on stage.

During this performance Baukje Spaltro will paint her last paintings of her European project City Spheres.

CITY SPHERES
Dutch Italian artist Baukje Spaltro travels through Europe painting  the Genius Loci ( the spirit of the place) of urban districts in Amsterdam, Berlin, Brussels, Milan and Turku.

During a short stay in every district, Baukje will capture the local energy and identity by colour and paint. Local communities are based on the local spirit and defined by traditions, monuments and buildings. Especially architecture of past times reflects a special cultural identity an radiates an invisible energy. Spaltro focuses on this energy and the relation between this spirit, the district and the colours. In one month she will paint several streetviews, monuments, buildings, urban fragments and local knights.
With the works of each district Spaltro will make an unique City Sphere installation. Finally she will exhibit all the City Spheres. City Spheres challenges people to look differently to the (un) known neighbourhood. This project is a plea for local identity and an ode to authenticity of European cities.

© Valokuva - Cor Jabaaij
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Nada Gambier / Action Scénique Belgia
Monstrous Encounters of Clowns  - An attempt to swallow the world


4.11.2016

Directed by: Nada Gambier
Made and performed in collaboration with: Sara Manente, Marcos Simoes, Thomas Kasebacher & Mark Etchells
Music & sound: Christophe Albertijn
Light design and technical direction: Jitske Vandenbussche
Set and Costumes developed in collaboration with: Sofie Durnez
Production: Action Scénique
Coproduction: Kunstencentrum Buda
Supported by: Szene Salzburg (AT), Wp Zimmer (BE) and Pact Zollverein (DE)

 

In this work Nada and her team attack notions of safety and danger, invisible enemies and states of emergency, conflict and community. To what extent do our expectations and prejudices feed our fears? How do we behave in a fearful context that is at once both scary and ridiculous? Images and situations that we recognize from recent media coverage of actual events are de-contextualized, placed into a space of potential that is governed by rules other than those we would expect, or are used to. By uniting performers and spectators in this space Monstrous Encounters of Clowns wants to open up reality to interpretation and reflection: to let reality linger in a space of imagination and emotion.

Within an open space the audience is encouraged to move around in what could be perceived as a training camp, where equal portions of collaboration and menace are maintained. By having to negotiate their place within the work, the spectators become both protagonists and witnesses at the same time. With a healthy dose of absurdity and a flavour of DIY, an ambiguous universe is evoked within which the human and the monstrous meet.

This group creation is the last stop in what has been a two – year research exploring the fine line between brutality and ridiculousness, reason and irrationality in different areas of contemporary life.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
RUNO & MATKA -Runoviikko-festivaali  4.-13.11. 2016
Pääteasema Barker: ORANSSIEN LYHTYJEN KORTTELI 2.0

12.11. klo 20 Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Runo-musiikki-spokenword-performanssi-tanssi-kabaree-klubi! Turun Epäilyttävän Kulttuurin Seuran jo aiemminkin järjestämä Oranssien Lyhtyjen Kortteli laajenee Runoviikon myötä järisyttävän lyyriseksi spektaakkeliksi!

Olivia Bergdahl (SWE)
Oskar Hanska (SWE)
Jürgen Rooste & Svetlana Grigorjeva & Vootele Ruusmaa (EST)
Joelle Taylor (UK)
Helpless Burning Thing Collaboration
Esa Hirvonen
Kabaree Musta Narsissi
Juha Kulmala & Otso Helasvuo & Pekka Tolonen
Lohko (Susinukke Kosola & Niagara 2000)
Aura Nurmi
Runoilijan vastaanotto: Outi-Illuusia Lilja

Teatterissa on baari. Klubin järjestää Runoviikko ry yhdessä Turun Epäilyttävän Kulttuurin Seuran kanssa. Myös Viro-instituutti on tukenut tilaisuuden järjestämistä. Se on osa Runoviikko-festivaalin ohjelmistoa.
Barker-teatterille bussit 14 ja 15 Aurakadulta läheltä toria. Kuljetus Runobussilla Aurakatu 2:sta. Yöllä myös paluukuljetuksia Barker-teatterilta keskustaan.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
"Koska ei ole ketään"  -tanssiteos oleellisesta ja tarpeettomasta yksinäisyydestä


19.11.16 klo 19
20.11.16 klo 19
23.11.16 klo 19
25.11.16 klo 19
26.11.16 klo 19
Konsepti ja toteutus: Annastiina Saastamoinen

Mentori: Sanni Sihvola
Soitinrakennus: Jura Sivonen
Valosuunnittelu: Antton Kainulainen
Videointia: Emmi Klapuri

 

Tanssiteos katsoo yksinäisyyttä ulkoa käsin ja sisältä päin. Tunnustelee ja tutkii yksinäisyyttä.

Tuotanto: Annastiina Saastamoinen, Barker-teatteri, Läntinen tanssin aluekeskus.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO-ILTAMAT  2.12.2016

Joulukuun Incognitossa nähdään mm. Saaren Kartanon residenssissä (www.koneensaatio.fi/saaren-kartano) työskenteleviä ulkomaalaisia taiteilijoita, sekä paikallisia muusikoita jotka esiintyvät Incognitossa ensimmäistä kertaa.

Mukana Incognitossa:
- Kaappo Savi tahtoo tuoda maailmaan hieman lisää kauneutta esittämällä omatekoisia keijukaiskansanlaulujaan akustisen kitaransa säestyksellä.
- Saaren Kartanon residensissä työskentelevä Alexis Diamond lukee otteita uudesta työstään. Diamond on Montrealissa asuva näytelmäkirjailija, oopperalibretisti, sanoittaja ja kääntäjä.

    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_10_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_11_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_12_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_13_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_1_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_2_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_3_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_4_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_5_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_6_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_7_photo_reino_koivula.JPG
    Click to enlarge image incognito_joulu_2016_9_photo_reino_koivula.JPG
     


- Jani Petteri Virta Dance Company: Anna mä fanitan sua (vähän) / Let Me Idolize You (a Little).
- Saaren Kartanon residenssistä vierailee myös australialainen tanssitaiteilija Serena Chalker. Hän esittää paikka-sidonnaisen improvisoidun tapahtuman kolmessa osassa nimeltä "I have found myself (here, again) listening between the gaps in the floorboards".
- Muusikko Akaila esittää guzheng-soittimella omia sävellyksiään. Akaila on tshekkiläislähtöinen muusikko. Hän keskittyy aasialaiseen ja eurooppalaiseen musiikkiin ja sovittaa kansanlauluja yhden kulttuurin musiikkiperinnöstä toisen musiikkikulttuurin soittimille.
- Muusikko ja tanssitaiteilija Liana Potila: Improvisaatioita.
- Tanssitaiteilija Linda Holmström ja muusikko, valosuunnittelija Arttu Aarnio: Kokeilua tulevaan esitykseen joka sisältää tanssia, musiikkia, lyhytelokuvaa ja valosuunnittelua.
- Kolmas Saaren Kartanon residenssistä osallistuva taiteilija on Kolumbialainen kuvataiteilija Ana Mejia Macmaster
- Saaren Kartanon residenssistä tulee vielä neljäs taiteilija, Mikel Nieto jolta nähdään ja kuullaan video-ääniteos 'Computer Music Studies'
- Jon Perla Negra y Amigo LIVE. "Viva Amor Folk! Jon Perla Negra esittää omia espanjankielisiä lauluja joissa soljuu Välimeren tuulet, kuumat suudelmat, kaihoisat väreet ja ilon pisarat."

 

Iltamia tukee Läntinen tanssin aluekeskus.
© Valokuvat Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡

Supiainen 30v –festivaali Turussa 13. -18.12. 2016

 

Sirkus Supiainen juhlii kolmekymmnenvuotista olemassaoloaan ja järjestää juhlavuotensa kunniaksi omaa nimeään kantavan Supiainen 30v -festivaalin. Festivaalin ohjelmistossa nähdään niin Supiaisen uusi kantaesitys kuin myös Turun ensi-iltoja sekä vanhoja klassikoita. Tästä ei sirkusfestivaalit parane!

Tiistai 13.12.2016
ENNAKKOKESKUSTELU lämpiössä klo 17:30
klo 18.30 Runosirkus (KANTAESITYS)

Keskiviikko 14.12.2016
klo 18.30 Runosirkus
klo 20 Supiainen 30v gaalanäytös. Paloja Sirkus Supiaisen ohjelmistosta vuosien varrelta.

Torstai 15.12.2016
klo 18 Lennä, Lennä
klo 20 Kiven aika -esitys

Perjantai 16.12.2016
klo 18 Lennä, Lennä
klo 20 [heresy] (Turun ensi-ilta)

YLEISÖKESKUSTELUT
taiteilijoiden kanssa esitysten jälkeen 13. - 16.12.

Lauantai 17.12.2016
klo 17 Kuningasohjus
klo 19 [heresy]

Klo 20:30 Supiaisen pikkujoulut & varieteiltamat. Ohjelmassa mukana mm. Supiaisen varhaista tuotantoa alkuperäisellä esiintyjäryhmällä... yms. yms. lystiä luvassa! Näitä kinkereitä et halua jättää väliin. Tähän on hyvä päättää vuosi 2016.