Turun Konservatorion tanssijan koulutusohjelman 3. vuosikurssin ryhmäkoreografia-esitykset Barker-teatterilla
UNTITLED9.jpg


9 tanssinopiskelijaa
9 ryhmäkoreografiaa
9 erilaista kuvaa... meistä.

Ensimmäisen ryhmän esitykset
12.2. klo 18 Ensi-ilta
14.2. klo 15 ja 18
Koreografeina Mathilda Kurki, Anna Roivas, Anna-Riina Virtanen, Roosa Ijäs ja Raisa Kekarainen.

Toisen ryhmän esitykset
16.2. klo 19 Ensi-ilta
17.2. klo 19
18.2. klo 19
Koreografeina Ursula Puntari, Malwiina Heikkilä, Jukka Wennström ja Vilma Berggren.
INCOGNITO-ILTAMAT  27.2.2010

Barker-teatterin Incognito-iltaman rennossa ja klubimaisessa tunnelmassa taiteilijat tarjoavat lyhyillä esityksillä makupaloja ideoistaan ja teoksistaan. Tarjolla myös juomaa edullisin hinnoin.
Esiintyjät:
Sampo Kurppa / sirkus
Mikko Pitkäniemi / teatteri
Markus Nivala & Co / sirkus
Pekka Tolonen / musiikki
Kiki Hawaiji / burlesque
Olli-Pekka Määttä / musiikki
Ritva B / tanssi
Samuli M / sirkus
Janne Kilpiö / tanssi
AVA / musiikki
Marjan R ja Nina R / tanssi
Nukketeatteri kohtaa elektroniikan Barker-teatterissa
Elektroniikkaprinsessat
24.2 Ensi-ilta
2.3
3.3
4.3
5.3
6.3
7.3 aina klo 19

 

Kuuma ankanpoikanen esittää yhdessä Kodinkonemusiikin ystävien ja Kokeellisen elektroniikan seuran sekä Barker-teatterin kanssa. Esitys yhdistää ennakkoluulottomasti uutta nukketeatteria, kokeellista elektroniikkaa, elektronista musiikkia, tanssia ja liveanimaatiota.
Tämän päivän prinsessat ovat median tuotteita. Elektroniikkaprinsessat on tutkimusmatka nykynaisen prinsessaihanteisiin, ja samalla populaarimedian naiskuviin. Se on kollaasi Ruususista, Tuhkimoista ja Pop-prinsessoista. Prinsessatehtaan suojassa, jatkuvan kameravalvonnan alaisena, tavoitellaan täydellisyyttä.
Taukoamatta rakennetaan toinen toistaan vinksahtaneempia mielikuvia ja unelmia neljästä täydellisestä prinsessasta. Ja harjoitellaan tullakseen näiksi mielikuvikseen. Prinsessat valvovat ja kontrolloivat jokaista elettään, jokaista annettua mielikuvaa. Sitten kontrolli pettää.
Ohjaus: Antti-Juhani Manninen
Prinsessoina: Nanna Mäkinen, Merja Pöyhönen, Nina Renvall, Lotta Virtanen ja Anna-Kaisa Väänänen
Elektroniset laitteet: Kodinkonemusiikin Ystävät ja Kokeellisen elektroniikan seura
Nukenrakennus: Perrinne Ferrafiat
Videotaide: Eero Yli-Vakkuri ja Iivi Meltaus

Työpaja I ME MY
Ohjaajana tanssija-koreografi Saija Lehtola

 

Kaksiosaisessa liikeimprovisaatiotyöpajassa lähtökohtana toimii oma liike ja päämääränä oman soolon valmistus. Käytämme apuna ja haemme inspiraatiota kirjoittamisesta, kuvista, rekvisiitasta ja musiikista. Työpajassa toimimme sekä ryhmänä että yksin, tukien, tutkien, leikkien ja löytäen. Soololla on halutessaan mahdollista hakea esiintymään esimerkiksi huhtikuussa Barker-teatterilla järjestettävään Incognito-iltamaan.
20.-21.3. + 10.-11.4.
Lauantaisin klo 11-17
Sunnuntaisin klo 12-17

Västra Nylands Folkhögskola tuotanto:

VIERAILUESITYS:  30.3.2010 18:00
TANSSILINJA I & II: LOPPUTYÖTEOKSET VIERAILEVIEN KOREOGRAFIEN KANSSA
A GUEST IN MY SPACE
Koreografia: Jasmiina Sipilä
Äänisuunnittelu: Kristian Ekholm

"The present is infused with the past. Our memories of places, times, people, events, break the surface of our lives like islands. Memories are always on the move, rising to prominence - at one moment occupying the immediate foreground of our lives, forcing, themselves on our attention, at another becoming the merest whisper, sinking away, or frustratingly refusing to come forth when most needed.”
Tufnell M. & Crickmay C.

Suodatamme ympäröivästä tilasta informaatiota tietoisuuteemme ja kehoomme – tietoisesti ja tiedostamatta.
Kuinka omat muistin kerroksemme vaikuttavat tähän prosessiin? Teoksen työprosessin aikana tanssijat tekivät improvisaatiotyöpajoja julkisissa tiloissa, jotka johtivat teoksen liikemateriaalin syntyyn. Työpajojen aikana nauhoitettiin ympäröivän tilan ja tanssijoiden ääntä, jonka pohjalta teoksen äänimaailma luotiin.

Tanssijat: Noora Aaltonen, Ilona Engblom, Anna Kupari, Anna Lemberg, Oona Leinonen, Salla Mustonen, Maiju Mäenrinta, Salla-Maria Saarela, Anna Stenberg, Janina Takkinen, Annika Välimaa

NÄR KANINEN DÖR
Koreografia: Jaakko Jokio
När Kaninen Dör kertoo yhden ihmisen suljetusta mielestä. Mitä kaikkea ihmisen päässä elää? Kuinka paljon ihminen on valmis kuolettamaan sieluaan pitääkseen kiinni omasta pienestä maailmastaan? Miten tämä vertautuu maailman nykytilanteeseen? Elämmekö sulkeutuvassa maailmassa, jossa yksilön vapautta toteuttaa itseään tullaan rajoittamaan yhteisen hyvän nimissä. Skenografia ja äänisuunnittelu on työryhmän.

 

Tanssijat: Jasse Edfelt, Emma Gustafsson, Inka Hakkarainen, Heini Harjaluoma, Sara Harjunen, Senja Korkkula, Sofia Kummel, Niina Kähkönen, Pietari Kärki, Susanna Lintukorpi, Heidi Miikki, Kezia Packalén, Anna-Leena Ryyppö


KUNINGASOHJUS

Runoja kivusta, kuvia kaipuusta.

9.4. klo 19
10.4. klo 14 ja 19
11.4. klo 14 ja 19
Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyminen: Samuli Männistö

Lavastus ja puvustus: Laura Poranen
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Teksti/musiikki: John S. Hall/King missile 3
Kuningasohjus on sirkusesitys, joka pohjautuu amerikkalaisen runoilija John S. Hall'in tarkkanäköisiin, yhteiskunnallisesti kantaaottaviin teksteihin ja laulunsanoituksiin. Esityksessä yhdistyvät runous, musiikki ja sirkus.
Kuningasohjus on kollaasi ajasta irtileikattuja ajatuksia. Esityksen sisältämä jongleeraus, taikuus ja tasapainoilu kuvittavat, keskustelevat ja hetkittäin riitelevät tarinoiden, musiikin ja tekstin kanssa.
Esitys lainaa vaikutteita esitystaiteen eri suunnilta sisältäen viitteitä, vihjauksia ja vaikutteita. Pop-taide ja tämän ajan yhteiskunnallisuus kohtaavat esityksessä, muodostaen naurua sekä hetkiä, jolloin nauru takertuu katsojan kurkkuun.
Kuningasohjus saa olon tuntumaan oudon levottomalta, se pakottaa ajattelemaan.
Esityksen ensi-ilta oli 11.6.2009 Helsingissä Kulltturitehdas Korjaamolla.

Turun esityksien jälkeen Kuningasohjus matkaa Theaterszene Europa festivaalille Saksan Kölniin 22.-29.5. 2010. Festivaalin tarkoituksena on, että 12 teatteriryhmää Saksasta ja Suomesta vaihtavat kokemuksia esityksistä, työoloista ja -ehdoista sekä teatterielämästä Suomessa, Saksassa ja Euroopassa. Esityksen toteuttamista on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto ja Taiteen keskustoimikunta.

KOHTI SUA

15.4.
16.4.

Agit-Cirkin "Kohti sua" on sanaton nykysirkusesitys, joka sisältää akrobatiaa ja jongleerausta, sekä näiden lajien yhdistelmiä. Se on värikäs ja inhimillinen episodeista koostuva kokonaisuus. Jonglööri Sakari Männistö ja akrobaatti Marjo Ylikorva leikkivät ristiriidoilla ja sekoittavat vastakohtia toisiinsa. Esityksen kesto n.45min.
Agit-Cirk: in esityksiä on nähty Suomen ja pohjoismaiden lisäksi mm. Prahassa, Brysselissä, Torinossa, Sardiniassa ja Antwerpenissä.
www.agitcirk.com

INCOGNITO-ILTAMAT 16.4.2010

Sirkustaiteilijat Pekka Laamanen, Aleksi Laurila, Lasse Piironen esityksellä "Sami-sedän ohjaustyö"
Ryhma mikstuura (tanssijat Leena R.K Koskinen, Rose Kulju, Pia Rostedt) butoh-tanssi esityksellä "Sik-sak sikin sokin.
Runoilija Cata Tria / lyhyitä lyyrisiä monologeja.
Sirkustaiteilija Maarit Utriainen ilma-akrobatiaesitys.
Tanssitaiteilijat Nina Renvall ja Janne Kilpiö otteita Renvallin koreografiasta "Seitsemän kukkulan ihme".
Tanssitaiteilija Krista Vuori ja tanssivideo "To Tell You The Truth", part three.
Kitaristi Olli-Pekka Määttä Fernando Sorin sävellyksellä Grand solo.
Sirkustaiteilija Kaj-Mikael Schutt jongleerausesityksellään.
Tanssijat Anni Koskinen ja Emmi Vaisänen esityksellä "Cope",
Kitaristit Topias Tiheasalo ja Tuomo Tirronen "Vapaaimprovisaatio- esitys kahdelle kitaralle".
Sekä runoilija Juha Kulmala lukee omia runojaan.

Diabolojongleerauksen ja jojo-pelaamisen SM-kilpailut 23. -25.4.2010

Vuoden tärkein diabolourheilutapahtuma järjestetään Turussa Barker-teatterilla

Lauantaina 23.4. se taas alkaa, Diabolo SM, maailman kovin diabolourheilukilpailu. Vaikka jongleerauksen seuraaminen on joskus älyttömän tylsää, on tästä Suomen Diaboloseuran vuosi sitten meille suomalaisille tuomasta tapahtumasta tullut yksi vuoden kohokohdista.
Diabolojongleeraus on yksi jännittävimmistä yleisölajeista. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavassa silmänräpäyksessä. Muutamalla rajulla liikeyhdistelmällä voi olla yksittäisien lajin voitto taattu, tai huolimattomalla tilanteen seuraamisella voi menettää koko kilpailun yleisvoiton.

Kohti Diabolojongleerauksen ja jojo-pelaamisen SM-kisoja 2010
Diabolojongleerauksen SM-kisojenvalmistelut ovat alkaneet virallisesti. Vuoden 2010 kisojen järjestelytoimikunta piti marraskuun. 2 päivänä ensimmäisen kokouksensa, kolme kuukautta ennen kisoja. Suomen diaboloseura on määrännyt kisojen ajankohdaksi helmikuun viimeisen viikonlopun. Kaksipäiväinen kisatapahtuma pidetään Barker-teatterilla, Turussa 23. -25.4.2010
– Saamme nauttia kaksi päivää suomalaisista huippu-diabolourheilijoista. SDS on taannut mitalistien mukanaolon
Tähdet ovat tarpeen, koska kisojen suurimman haasteen muodostaa päällä oleva talouslama. Kisojen budjetti on kasvanut edellisestä vuodesta huikeasti. Tämä kasvanut budjetti on määrä kattaa pääsylipputuloilla, yhteistyösopimuksilla ja myyntituotoilla.
– Järjestäjille aika on hankala, mutta toisaalta maakunnalle kisat ovat sitäkin paikallaan. On vieläkin tärkeämpää, että meillä on tulossa maakuntaa ja sen yhteishenkeä kohottava tapahtuma. Diabolo SM-kisoista on Turulle merkittävää taloudellista hyötyä.

Yleisöodotukset ovat suuret, sillä Diabolo SM- Kisat on merkittävin kansallinen diabolourheilutapahtuma sekä katsojamäärillä että median kiinnostuksella mitattuna. Tänä vuonna tapahtumaan myydään ensimmäisen kerran lippuja. Kisojen ensimmäisenä vuonna tapahtuma oli ilmainen.

Barker-teatterin tuki on tämän vuotisille kisoille ensiarvoisen tärkeää. Barker-teatteri on sitoutunut kisojen avustamiseen ja kisapaikkojen saattamiseen Diabolo SM-kisojen vaatimusten mukaisesti.

Tuttu organisaatio
Kisaorganisaatio nojaa kokeneeseen väkeen eli on pitkälti sama kuin edellisissä SM-kisoissa keväällä 2009.
– Laajan oheisohjelman tavoitteena on tarjota monipuolinen pitkä viikonloppu urheilun ja Turkulaisen kulttuurin parissa.
Kilpailuvaliokunta toimii tutuissa käsissä. Kilpailun johtajana on Samuli Männistö, kilpailupäällikkönä Marko Akkanen

KILPAILUAIKATAULU

23.4.2010
klo 17 Ilmoittautuminen alkaa sekä jojo että diabolojongleerauskilpailuihin
klo 18:30 Diabolojongleerauksen aikuistensarjan sarjat 1d, 2d, 3d 1d loop, 1d laaka,

24.4.2010
klo 10 Ilmoittautuminen aukeaa
klo 10:30 Diabolojongleerauksen nuortensarjan sarjat
klo 13 Jojopelaamisen karsinta (jos tarpeen)
klo 14 Jojopelaamisen SM- finaalit
Ladder
X
1A
klo 18 Diabolojongleerauksen aikuistensarjan pakolliset sarjat
Mikäli aikataulussa on tilaa pidetään myös laakerisarjat lauantaina.

25.4.2010
klo 10 Diabolojongleerauksen aikuistensarjan laakerisarjat
klo 15 Diabolojongleerauksen ja joojopelaamisen SM-kilpailujen loppunäytös, sekä palkintojen jako

INCOGNITO-ILTAMAT

Kesäkuun iltamissa esiintyivät tanssitaiteilijat Nina Renvall, Janne Kilpiö ja Marjukka Erälinna esittämällä liikkeellis-kasvillisia siirtoja ja seurauksia. Esitykseen oli kerätty koiranputkia lähiluonnosta.
Sirkustaiteilijat Antti Kulmala, Marjukka Erälinna, Satu Hakamäki, Petra Schutt seka muusikot Helena Risku, Essi Salama, Kristian Kriikkula ja Rosa Rantanen esittivat otteita teoksesta Peukalokyyti.
lltamien valot ja äänitekniikka Tommi Hinkkanen

Tervetuloa Peukalokyytiin!

SirkusUnionin nykysirkusesitys Peukalokyyti

Ensi-ilta 16.6.2010 Turussa Barker-teatterilla.
Peukalokyyti on toinen osa esityskokonaisuudesta, jonka ensimmäinen osa "Pieniä palasia" sai ensi-iltansa joulukuussa 2009.
Peukalokyyti vie katsojan arvaamattomalle matkalle. Määränpää voi tuntua itsestään selvältä, mutta muuttua yllättäen sen mukaan keitä matkalla kohtaamme ja mitä heidän kanssaan koemme. Onko kaikki vain sattumaa vai olemmeko kulkeneet koko ajan kohti jotain tiettyä päämäärää?
Klubihenkisen esityksen musiikista vastaa live-bändi, jonka musiikissa tunnelmat vaihtelevat hämyisen groovaavasta seesteisen hauraaseen - matkan kulkua mukaillen. Helena Riskun säveltämien kappaleiden lisäksi kuullaan omankuuluisiksi sovitettuja cover-biisejä.

16.6 klo 19 Ensi-ilta
19.6 klo 19
20.6 klo 19
22.6 klo 19
23.6 klo 19

Esitys on suunnattu aikuisille, mutta toivotamme myös nuoremmat katsojat tervetulleiksi! Suositus ikä: yli 5 -vuotiaille.

AKROBATIAA JA KASVITANSSIA BARKERILLA / 2010
Tanssitaiteilija Nina Renvallin Kasviprojektia nimeltään "Koiranputki,  koirankakkara, päivänputki. - Liikkeellis - kasvillisia siirtoja ja seurauksia" kehitettiin useamman esiintyjän teokseksi.

    Click to enlarge image kasvit_11_8.jpg
    Click to enlarge image kasvit_12.jpg
    Click to enlarge image kasvit_13.jpg
    Click to enlarge image kasvit_14.jpg
    Click to enlarge image kasvit_48.jpg
    Click to enlarge image kasvit_49.jpg
    Click to enlarge image kasvit_49b.jpg
    Click to enlarge image kasvit_50.jpg
    Click to enlarge image kasvit_51.jpg
     


Kesällä 2010 teosta harjoiteltiin tanssijoiden Janne Kilpiö, Marjukka Erälinna, Saija Lehtola, Pietari Kärki ja Tarmo Karivirta kanssa.
Harjoitus-ja esityskausi kattoi koko kesän kesäkuusta elokuun loppuun. Kasviprojektia esitettiin kesäkuussa Incognito-iltamissa ja Barker-teatterin lastauslaiturilla.

    Click to enlarge image kasvit_laituri1.jpg
    Click to enlarge image kasvit_laituri2.jpg
    Click to enlarge image kasvit_laituri3.jpg
     


Heinäkuussa teos esitettiin Titanik gallerian edustalla.

    Click to enlarge image kasvis 295.JPG
    Click to enlarge image kasvis-077.jpg
    Click to enlarge image kasvis-136.jpg
    Click to enlarge image kasvis-143.jpg
    Click to enlarge image kasvis-150.jpg
    Click to enlarge image kasvis-152.jpg
     


Vedenpumppaamon laiturilla, Aurajokivarressa sekä Barker-teatterilla. Elokuussa esityksen paikkana toimivat Tuomiokirkkoaukea Turussa seka Barker-teatteri.
© Valokuvat - Reino Koivula

INCOGNITO-ILTAMAT 30.10.2010

lltamissa  nähtiin esityksiä mm seuraavilta esiintyjilta:
Klassinen kitaristi Olli-Pekka Määttä, Tanssitaiteilijat Satu Tuittila ja Maria Kananen, Taiteilija Naapurina hankkeeseen kuuluvan " Oma kaava kaunis kaava" esityksen demoesitys. Ohjaajina tanssitaiteilija Nina Renvall ja kuvataiteilija Tiina Vainio. Sirkustaiteilija Erika Halonen. Edvina Sophie Le Sucre ja burlesque-esitys.

Nykysirkusesitys "Onni kiertaa"

1.12.2010 Ensi-ilta Barker-teatterilla
Ohjannut sirkustaiteilija Samuli Männistö

Esiintyjät Samuli Männistö ja Miika Nuutinen.
Esityksen nuket Laura Poranen.
Esityksiä oli Barker-teatterilla kymmenen.
Esitys on suunnattu päiväkoti-ikäisille.

SirkusUnionin lapsille suunnattu nykysirkusesitys nimeltään
"Rikkinäinen taikasauva"

nähtiin Barker-teatterilla syys-lokakuussa. Esitys  kertoo epäkunnossa olevasta taikasauvasta, joka johdattelee käyttäjänsä yllättäviin tilanteisiin. Tarinaa kerrotaan mm. eriskummallisen taikuuden ja vinksahtaneen jongleerauksen avulla.
Ohjaus Antti Kulmala

Esiintyjat Marjukka Erälinna ja Antti Kulmala
Valot Antti Kulmala
 
Kolmen esityksen ilta
”3Sisters” - ” Ninaxin Kooksi liikehtii” - ”Oma kaava kaunis kaava”

14.12 klo 19
15.12 klo 19
16.12 klo 19

 

Esityksessä nähdään Barker-teatterin vuoden 2010 tanssitaiteen residenssissä työskennelleenSaija Lehtolan videoteos 3Sisters.
3Sisters videoteos pohjautuu alitajunnan virtaan joka erillisistä osista koostuen luo yhteenkietoutuneen tarinan.
Saija Lehtola on opiskellut tanssitaidetta Middlesex Universityssä Lontoossa. Suomessa hän on pitänyt improvisaatiotyöpajoja ja työskennellyt tanssitaiteilijana vanhusten parissa. Hän on myös osa Kicking Louise - kollektiivia joka työskentelee keskieuroopassa.

Work in progress: Ninaxin Kooksi liikehtii
Tanssitaiteilija Nina Renvallin

johdolla ryhmä Ninaxin Kooksi, eli tanssijat Janne Kilpiö, Saija Lehtola ja sirkustaiteilija Marjukka Erälinna toteuttavat Renvallin liikkeellisiä tuokioita.
Tuokioissa liikutaan mm. hallitussa hallitsemattomuudessa sekä tutkitaan liikkeen ihanaa ailahtelevuutta ja moninaista olemusta.
Work in progress sarjassa liikkeelle annetaan oma aikansa löytää oikeanlaatuinen olemisensa muoto. Liikkeet enteilevät tulevaa tuotantoa, mutta niitä ei sidota tiukasti mihinkään. Keskeneräisyyden annetaan elää ja viedä uuteen toisenlaiseen olomuotoon.


    Click to enlarge image ninaxi02_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi03_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi04_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi05_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi06_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi1_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi2_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi3_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image ninaxi_01_photo_reino_koivula.jpg
     


© Valokuvat - Reino Koivula


Oma Kaava Kaunis Kaava

Esitys pohjautuu Nina Renvallin ja kuvataiteilija Tiina Vainion liikkeellis-visuaaliseen työpajaan.
Työpajan aiheena oli Raunistulan kaupunginosa Turussa. Työpaja ja esitys ovat osa Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen Taiteilija naapurina 2011 hanketta. Työpajaan osallistuminen oli mahdollista kenelle tahansa, eikä aiempaa kokemusta tanssista tai kuvataiteesta edellytetty.
Oma Kaava Kaunis Kaava- työryhmän jäsenien tausta on moninainen. Ryhmä koostuu harrastajista, sekä myös taiteen alan tekijöistä. Esityksen toteuttavat: Jukka Hyytiäinen, Janne Kilpiö, Anne Myllyaho, Edvina Siivonen, Maija Suomäki, Tommi Viitanen


    Click to enlarge image omakaava10_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava11_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava12_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava1_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava2_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava3_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava4_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava5_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava6_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava7_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava8_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image omakaava9_photo_reino_koivula.jpg
     


© Valokuvat - Reino Koivula

Nina Renvallin liike lumoaa  (Kaisa Kurikka,Turun Sanomat 16.12 2010)

Liikkeellis-kasvillisia siirtoja ja seurauksia

Esitys taiteilija Reino Koivulan Turun tuomiokirkkopuistossa sijaitsevan hunajakennon vieressä lauantaina 18.12.2010 klo 16.00

    Click to enlarge image kasvit_talvella1_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image kasvit_talvella2_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image kasvit_talvella3_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image kasvit_talvella4_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image kasvit_talvella5_photo_reino_koivula.jpg
    Click to enlarge image kasvit_talvella6_photo_reino_koivula.jpg
     


© Valokuvat - Reino Koivula