Urban Dance Things
28.3.2008 Ensi-ilta
Koreografia Marjan Raar
Tanssi: Kaisa Koulu, Melissa Petters, Marjan Raar
Musiikki ja dj: Jean-Philippe Barrios
Valot: Jori Koskinen
Tuottaja: Katri Muhonen
KASVIT
Kilpiö, Renvall esittää: koiranputki, koirankakkara, päivänputki - liikkeellis - kasvillisia siirtoja ja seurauksia
Ravintola Wanhan Mestarin terassi (ent.Wanha Portti)
27.6.
5.7.
Click to enlarge image kasvi_uusi_1.jpg
Click to enlarge image kasvikirjasto_iso1.jpg
Click to enlarge image kasvikirjasto_iso2.jpg
Click to enlarge image kasvikirjasto_iso3.jpg
Click to enlarge image kasvikirjasto_iso4.jpg
Click to enlarge image kasvikirjasto_iso5.jpg
Turun pääkirjaston kirjastopiha
4.7.
9.7.
12.7.
A SLIGHT SHIFT OF GRAVITY
Nina Renvall ja Janne Kilpiö esiintyvät Arte ry:n mediataiteen residenssi Sumussa 1.6-13.7.08 työskennelleiden Megan ja Murray McMillanin (US) videoinstallaatiossa.
Click to enlarge image MG_0053.jpg
Click to enlarge image MG_9995.jpg
Click to enlarge image MG_9999.jpg
BLINK
22.8. Ensi-ilta
24.8.
26.8.
27.8.
29.8.
30.8.
Koreografia Maija Hirvanen
Tanssi Anna-Maija Terävä, Kaisa Koulu, Maija Hirvanen
Ääni Ann Rosèn
Valot Jori Koskinen
Graafinen suunnittelu Antti Ratinen
Tuotanto Läntinen tanssin aluekeskus, Pikinini Meri ry. (Turku), Fylkingen (Tukholma)
Teoksesta BLINK: "Tapasin kerran naisen, joka ei koskaan sulje silmiään. Tapasin myös naisen, joka räpäyttää silmiään puolitoista kertaa sekunnissa."
Maija Hirvasen koreografian Blink lähtökohta on silmänräpäyksen kestossa, lyhyessä sokeassa hetkessä. Blink sai alkukipinänsä residenssissä Islannissa tammikuussa 2007, jolloin tuolla pimeällä saarella oli toisinaan mahdotonta nähdä juuri mitään. Esitys muodostaa tarinoita näkemisestä, uskomisesta ja valitsemisesta fyysisen taiteen kautta. Jotkin näistä tarinoista ilmestyvät kaukaisista ajoista ja paikoista. Jotkin syntyvät tässä-ja-nyt. Kaikki näistä tarinoista syntyvät kehon kykeneväisyydestä astua vanhoihin uniin ja uusiin tekoihin.
Brian Degin ja Cristine Fentzin yhteisnäytös
Brian Degn: Gravity Assist
25.9.
26.9.
Konsepti ja tanssi: Brian Degn
Koreografi: Brian Degn ja Kasper Daugaard Poulsen
Musiikki: Biosphere
Valosuunnittelu: Brian Degn
Gravity Assist on Degnin sooloteos, jossa valmiiksi luodut säännöt rikkoutuvat ja tilaa tehdään liikeen tunneperäisyydelle. Teoksen toteutusta tukee Århus Kommunes Kulturudviklingspulje.
Click to enlarge image brian_claw_p.jpg
Click to enlarge image brian_halfmoon_p.jpg
Click to enlarge image brian_horns_p.jpg
Click to enlarge image cristine_1.jpg
Click to enlarge image cristine_2_p.jpg
Click to enlarge image cristine_3_p.jpg
Cristine Fentz
Secret Hotel: Fall Fall She Fell
Idea: Christine Fentz
Esiintyjä: Brian Degn
Sävellys: Rune Søchting
Äänisuunnittelu: Tobias Stål
Valosuunnittelu: Adalsteinn Stefansson
Puvustus: Bodil Buonaventzen
Miten muistamme kuolleet? Olemmeko yksin tässä maailmassa?
Tanskalaisen Christine Fentzin esitys on saanut inspiraationsa muinaisnorjalaisista suojeluhengistä ja Siperian shamaaneista.
Brian Degnin tanssityöpaja Barker-teatterilla 25.9. klo 10-14 ja 26.9. klo 10-14
Tanskalainen vieraamme tanssija/koreografi Brian Degn pitää Barkerilla kaksipäiväisen tanssityöpajan. Työpaja on tutkimus siitä, miten yksinkertaisuus muuttuu monimutkaisuudeksi. Työpaja on suunnattu tanssijoille sekä esiintyjille, joilla on aiempaa kokemusta tanssista.
KAHDEN SOOLOTEOKSEN ILTA: KYPSIÄ JA RAAKOJA - variaatioita inspiraatiosta
Koreografia ja esitys: Anna Mustonen
Tuotanto: Anna Mustonen
MIELIVALTAISIA MIELLEYHTYMIÄ
9.10. klo .19
11.10. klo19
12.10. klo 17
16.10. klo 19
17.10. klo 19
Koreografia ja esitys: Maija Reeta Raumanni
Kypsiä ja raakoja on teos, joka pyrkii välttämään yhden aiheen käsittelyä. Aihelähtöisen työstämisen sijaan koreografi Anna Mustonen on keskittynyt sen avoimeksi jättämiseen. Näin teos saa mahdollisuuden assosioida moneen suuntaan ja pysyä jatkuvassa liikkeessä. Teoksessa vuorottelevat liikkeet, joista tekijä innostui yksin ollessaan ja liikkeet, joista hän innostuu esitystilanteessa. Asettamalla nämä osiot vierekkäin tekijä on halunnut mahdollistaa teoksen jatkuvan muuntumisen. Näin teos voi saada eri merkityksen jokaisessa esityksessä, niin katsojan kuin esiintyjänkin puolelta.
Mielivaltaisia mielleyhtymiä on Maija Reeta Raumannin uusin sooloteos, jonka hän on valmistanut kesän 2008 residenssitaiteilijana Barker-teatterilla. Teoksen lähtökohtana on ollut tutkia etäisyyttä ja etääntymistä. Tekijän tavoitteena on ollut antautua jopa tyhjyydelle ja yksinäisyydelle, jolloin olemassaolo alkaa määrittyä ja muotoutua uudelleen mielivaltaisten tekojen ja toiminnan kautta. Soolo rakentuu monimuotoisista performatiivisista aihioista luoden teoksen, joka pakenee tulkinnan yksilakisuutta. Teoksen sisällön tarkoituksellinen avoimuus mahdollistaa uudenlaisten näkökulmien syntymisen olemassaolosta ja todellisuuden ilmentymisestä.
Iltakokonaisuuden tuottaa Pikinini Meri ry – yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskus
Sirkus Supiainen esittää: Antisirkusspektaakkeli: Gathering storm
10.12. klo 19
11.12. klo 19
13.12. klo 14
14.12. klo 19
Ohjaus: Samuli Männistö
Musiikki: Godspeed you black emperor!
Esiintyjät: Miika Nuutinen, Samuli Männistö
Tuotanto: Sirkus Supiainen ry. ja Pikininimeri ry./Barker- teatteri
Sirkus Supiaisen vierailuesitys tuo itäsuomalaista estetiikkaa turkulaiseen tehdasympäristöön. Gathering storm -esitys tarjoaa rumuutta, epätietoisuutta sekä ankeita hetkiä. Esitys on täynnä miehistä työntekoa, runnomisen runoutta. Sirkuksen antiesiintyjät ottavat kantaa suomalaisen miehen stereotypiaan. He jatkavat isiensä jäljillä: työtä tehden, vaiti ja hammasta purren. He saavat armonsa hiestä.
Gathering storm -esitys kertoo hetkestä, jolloin on aika tehdä muutos ja viimeinen valinta. Pelastaakseen itsensä, elämän, maailman tai edes hitusen jotakin tärkeää? Tämä on myrskyvaroitus, sillä pian tuskainen myrsky nousee Turussa.
Samuli Männistö on valmistunut sirkustaiteen ohjaajaksi Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksesta vuonna 2000. Useita sirkusohjauksia ja koreografioita sirkus- ja teatteriryhmille mm. Sirkus Onni, Sirkus Supiainen, Circus Ruska, Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinja, Agit Cirk. Tällä hetkellä hän opiskelee taiteen maisteritutkintoa Teatterikorkeakoulussa Helsingissä, toimii freelancer-sirkustaiteilijana, sirkusohjaajana sekä jongleerauksen ja tasapainoilun opettajana mm. Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinjalla. Samuli Männistö on opettanut jongleerausta myös ulkomailla mm. Nordfjordin sirkuskoulussa Norjassa ja Euroopan jongleeraustapahtumissa (European Juggling Convention). Hän myös kirjoittaa keväällä 2010 ilmestyvää kirjaa jongleerauksen opettamisesta.
Miika Nuutinen on joensuulainen runoilija ja sirkustaiteilija. Hän esiintyy ja opettaa sirkusta Pohjois-Karjalan alueella. Hänen esityksensä yhdistävät usein sirkusta ja runoutta. Hänen esikoisrunoteoksensa ”Rosoisen perheen runot” julkaistiin 2007. Vuoden 2008 Miika Nuutinen työskentelee Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan myöntämällä taiteilija-apurahalla.