soolot

 

27.1. Ensi-ilta
28.1.
31.1.
1.2.
2.2.
3.2.
4.2.
7.2.
Olen lintu

 

Olen lintu on Anna Torkkelin uusi sooloteos, jonka esittää tanssija Kaisa Koulu. Teos on toinen osa kolmen soolon sarjassa, jonka kokoavana teemana on vapaus ja sen rajat. Anna Torkkelin ja Tashi Iwaokan yhteistyönä valmistunut teossarjan ensimmäinen osa CARLO FOR EVER esitettiin Amsterdamissa keväällä 2005. Syksyllä 2007 saa Turussa ensi-iltansa sarjan kolmas osa työnimeltään Ihana maailma!, jossa myös Torkkel&Iwaoka -yhteistyö jatkuu.
Olen lintu on Ehkä tuotantoa -teos, jonka osatuottajana toimii Pikinini Meri ry

Your Place in the World
Koreografia: Marjan Raar

Musiikin sävellys ja esitys: Peter Urek (Slovenia)
Osatuottajana toimii Pikinini Meri ry

Symphony 8 (it's just a matter of arranging it...) 14.4.2007

Täysin improvisoitu ilta, jossa mitä tahansa voi tapahtua... Vain yksi, ainutlaatuinen esitys!
Tanssi, sirkus ja performanssi: Nina Renvall, Ritva Bergström, Samuli Männistö, Marjan Raar ja yllätysesiintyjä(t).
Musiikki ja äänet: Manuel Dunkel (saksofoni), Jarmo Savolainen (koskettimet), David Lillkvist (perkussiot) ja Ismaila Sane (djembe).
Valot: Reijo Sormunen  
   
Barker-residenssi Turussa heinäkuussa. Johanna Ikola.

 Aurinko on perseestä

25.4.
27.4.
28.4.
29.4.

Koreografia ja tanssi: Jouni Järvenpää

Musiikki: Marko Suorsa
"Aurinko on perseestä on soolotanssiteos, joka tunnelmallisella ja lämpimällä otteellaan valaisee katsojan elämää sopivan mittaisen, mutta ohikiitävän hetken ajan ja jättää jälkeensä keveän olon, jonka kannattelemana on soveliasta leijailla kohti lähestyviä juhlapyhiä. Teos käsittelee hurmaavan liikkeen ja hartaan läsnäolon kommunikoimana kaikille läheisiä asioita, kuten sisällä olemista, pihalla olemista, sisäpihalla olemista, ajatusten olemista, kaikenlaisen puuhastelun ehdotonta välttämättömyyttä olemisessa, olemattoman ja oleellisen oletettua olemista ja tietysti tähtienergiaa. Teos on hyvä ja esiintyjä kiva, joten kannattaa nostaa gluteus maximus ylös koti-istuimelta ja asettaa sille päämääräksi Barker -teatterin miellyttävän penkin läheinen kohtaaminen."
Tuotanto: Pikinini Meri ja Näytelmäryhmä / Jouni Järvenpää

Kasvit, Kilpiö, Renvall - work in progress tapahtuma

25.8.
26.8.
31.8.
1.9.
9.9.

 

Kasvit, Kilpiö, Renvall on liikkeellinen tapahtuma jossa tekijöinä ovat kasvit, tanssija Janne Kilpiö sekä koreografi - tanssija Nina Renvall.
Tapahtumassa työstetään kysymyksiä tekemiseen ja toimimiseen liittyvistä odotuksista ja kuvitelmista.
Mikä on merkityksellistä tekemistä? mikä luo itse tekemiseen merkityksen?
Kasvit, Kilpiö, Renvall aloittaa koreografi Nina Renvallin ihanteita ja ihmeellisyyksiä pohtivan , sekä liikekielen kehittelyyn keskittyvän work in progress kauden.

Work in progress tapahtumassa ajatuksia ja toimintaa kehitellään ja kokeillaan yleisölle avoimessa tilanteessa. Tapahtuma ei siten ole valmis esitys. Kasvit, Kilpiö, Renvall-tapahtuma kestää noin tunnin, mutta yleisö voi vapaasti tulla ja mennä haluamanaan hetkenä. Tapahtuma on maksuton. Huom! tapahtumalla on säävaraus. Sateisella ilmalla ei tapahtumaa toteuteta.
  
Housut myyrälle! - Tanssisatu kaikille lapsellisille

26.8.
29.8.
1.9.
2.9.
7.9.
9.9.
Lisäksi aamunäytökset 27. - 31.8. ja 3. - 7.9.
Koreografia ja tanssi: Kaisa Koulu ja Anna Torkkel

Monia vuosia lastenkulttuuria Turussa tuottaneen työryhmän puolituntinen teos pohjautuu viitteellisesti Eduard Petiskan rakastettuun Myyrän housut -lastenkirjaklassikkoon. Tarina opettaa toisten huomioimisen ja auttamisen tärkeyttä arjen keskellä. Esityksen värikylläinen ja mielikuvituksekas maailma luo stimuloivan katsomiskokemuksen. Vaihtuvat tunnelmat ja esiintyjien välitön eläytyminen eri hahmoihin pitävät mielenkiinnon yllä loppuun asti, mutta jättävät tilaa myös lapsen omille huomioille ja mielikuvitukselle.
Housut myyrälle on toteutettu keväällä 2007 Läntinen tanssin aluekeskuksen osatuotantona. Syyskauden esitysten osatuottajana toimii Pikinini Meri ry

  
Syyskuun sooloteosilta

CARLO FOR EVER

20.9.
21.9.
Konsepti ja koreografia: Anna Torkkel, Tashi Iwaoka

Esitys: Anna Torkkel
Amsterdamissa vuonna 2005 ensi-iltansa saanut CARLO FOR EVER on tanssija-koreografi Anna Torkkelin ja esitystaiteilija Tashi Iwaokan (Japani/Hollanti) ensimmäinen koreografinen yhteistyö. Anna Torkkelin esittämä soolo käsittelee vapautta ja vapauden rajoja. CARLO FOR EVER on esitys kaipauksesta sekä mahdottomuudesta ja saavuttamattomasta. Ja suklaasta. Se on teos salaisesta, yksityisestä maailmasta, ja siitä, kun kukaan ei ehkä kuulekaan. Teoksen keskiössä on yksilö, joka on konkreettisesti vaakalaudalla ja rimpuilee olemassaolonsa hämmentävyydessä.
CARLO FOR EVER on Ehkä tuotantoa -teos. Barker-teatterin esitysten osatuottajana toimii Pikinini Meri ry.
V PIECES
Konsepti, koreografia ja esitys: Viola Perra

Italialaisen tanssija-koreografi Viola Perran V PIECES sai ensi-iltansa Amsterdamissa vuonna 2006. Tekijän itsensä esittämä viisosainen teos on viisi sooloa yhdessä. V PIECES -esityksen kehyksenä toimii tekijän idea määritellä oma kehonsa viidellä eri tavalla nähtynä ja havaittuna. Teos lähtee liikkeelle uloimmasta kehon osasta, ihosta, saapuakseen kaikkein sisimpään eli sieluun ja tunteeseen. Jokainen viidestä soolosta leikkii merkityksillä, joita esiintyjän keho yhdessä valittujen objektien ja vaatetuksen symboliikan kanssa lähettää.
V PIECES esityksen ovat tuottaneet SNDO ja Ehkä-tuotantoa. Barker-teatterin esitysten osatuottajana toimii Pikinini Meri ry.
 
Universumin sanansaattaja 2.10.2007 

Tähtien Lähettiläät:
Jouni Järvenpää, Tuomas Kumpulainen, Tommi Saha (jos ei löydy oikeita töitä)
Ilmestys ja näyt: Kumpulainen/Järvenpää/Kansio

Miellyttävä ja ymmärrettävä seikkailutarina Oulun Nuoriso- ja Kulttuurikeskus NuKun kellarista löytyneestä kansiosta, Tulevien Maailmankausien Peruskirjasta - portista maailmankaikkeuden rajalle ja Ruukki-Rock-88 -danderolleista. Kosmisessa pölyssä leijuvat pienen ihmisen tulevaisuus, Suomen Mannekiinikoulun oppilaita sekä Lakeuksien laulaja - tiedotusvälineistä tuttu Pekka Himanka yhtyeineen.
Universumin sanansaattaja on ensihavaittavissa Huutomerkki ry:n järjestämillä Muusajuhlilla, 7. syyskuuta klo 19, Kirkkotorin koulutuskeskuksen tiloissa (Asemakatu 5). Muusajuhlien koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.huutomerkki.fi.
Syyskuun 30. – lokakuun 7. päivä Universumin sanansaattaja vie viestiä etelään, sukkuloiden halki seuraavien kaupunkien: Jyväskylä, Tampere, Turku, Helsinki, Lahti, Savonlinna, Pieksämäki ja Kajaani. Yhteistyö- ja tuotantokumppaneina tähtien lähettiläillä on mm.: Teatteri Airopik (Oulu), Tanssin Aika -festivaali (Jyväskylä), Tanssimania (Tre), Pikinini Meri ry ja Barker teatteri (Tku), Taidepanimo (Lahti) ja Päivällisteatteri (Pieksämäki).
Taide on elämän energian yksi oleellinen muoto! Ominnainen älyllisille olennoille maailmankaikeudessa.


Kahden teoksen ilta

26.10.
28.10.
but for all my unbelievable little efforts to improve the world maybe this is the first time
Konsepti ja koreografia: Maija Reeta Raumanni

Esitys: Maija Reeta Raumanni, Tashi Iwaoka
Esitys muoviselle seepralle, lihaveitselle, 50 kilogrammalle, marssimusiikille, kauniille ja rohkeille, Tashille, valkoiselle neliölle, painovoimalle, Erik Satielle, linnuille, eksistentialismille, minulle, teille, paperille, saksille, naiville piirustukselle. (Houkuttelevalle) kaipaukselle ja (paatuneille) epäilyille. Tämän hetken muistolle.
Amsterdamissa 2007 ensi-iltansa saanut teos on osa Maija Reeta Raumannin lopputyötä Amsterdamin teatterikorkeakoulun School for New Dance Developmentiin.
Teoksen ovat tuottaneet Ehkä tuotantoa, SNDO ja Maija Reeta Raumanni. Barker-teatterin esitysten osatuottajana toimii Pikinini Meri ry.

Kuroko´s dreams 07
Idea, esitys ja äänikollaasi: Kuroko (a.k.a. Tashi Iwaoka)

Tämä lyhyt esitys käsittelee Kurokon (näkymätön mies japanilaisessa teatterissa) fantasiaa -tehdä omista unistaan show, joka visualisoisi hänen näkymättömyytensä. Ja koska Kuroko on näkymätön hänen täytyy turvautua mm. pikkuesineisiin toteuttaakseen unelmansa...
Teoksen on tuottanut Ehkä tuotantoa. Barker-teatterin esitysten osatuottajana toimii Pikinini Meri ry.
     
   
Pikinini Meri ry:n kesän 2007 residenssitaiteilijan Johanna Ikolan koreografia
SEURAAVA KUVA

24.11.
25.11.
Koreografia: Johanna Ikola

 

Konsepti: työryhmä
Tanssi: Hanna Korhonen ja Johanna Ikola
Musiikki: Antti Ikola
© Valokuva: Johannes Romppanen

Seuraava kuva on neljän taiteilijan ja taidemuodon elävä prosessi. Teoksessa yhdistyy musiikki, valokuva ja tanssi.
Teos on sarja matkakuvia, joiden sisään sukellamme ja avaamme valokuvan valotushetkeä. Mitä se sisältää ja mitä kaikkea tuon ikuistetun sekunnin sadasosan aikana tapahtuu minussa, meissä ja ympärillämme. Seuraavan kuvan tapahtumapaikka on kaupunki. Se voi olla mikä tahansa kaupunki, missä on arkea, paikkoja ja ikuisuuksia sisältäviä hetkiä.
Barker-teatterin esitysten osatuottajana toimii Pikinini Meri ry.

STUNT. V näytös - IKIWANHA - mediaperformanssi

12.12.
13.12.
15.12.
16.12.

Stunt(wo)man: Helena Romppanen - tanssi
Director: Hannele Romppanen - ohjaus ja visualisointi
Musiikki: Heikki Tikka - sävellys, sovitus ja äänitaustat
Puvustus: Marjo Haapasalo
Teos on toteutettu STUNT -työryhmän & Pikinini Meri ry:n osatuotantona
KIITOS: Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen taidetoimikunta

STUNT mediaperformansseissa stuntwoman suorittaa vaaralliset, epämielyttävät ja aikaavievät temput puolestamme - ohjaajan valvovan katseen alla. Joulukuussa 2007 Barker-teatterilla ensi-iltansa saava sarjatuotannon uusin näytös IKIWANHA on järjestyksessä viides. IKIWANHASSA stuntwoman suorittaa roolinsa mukaisesti hänelle nimetyt tehtävät

IKIWANHA
kasvaa
ja lähestyy hitaasti - paljastuu,
jää taakse, ilmestyy edestä,
häviää -
palaa näkyväksi jäljessä.

Mediaperformanssit perustuvat tanssin, musiikin sekä livetilanteissa ohjatun, impulsseihin reagoivan heijastetun kuvan samanaikaisuuteen tilassa. Työn mediaperformanssiksi määrittelemisen keskeisenä motiivina on digitaalisuus tilallisena ilmentymänä sekä teosten hetkellisyyden ja sattumanvaraisuuden korostaminen.