Tanssiteos La Poule - Kana
Konsepti ja toteutus Riikka Kosola
19.1.2018 klo 19.30 Ensi-ilta
20.1 klo 19.30
21.1 klo 18.00
23.1 klo 19.30
Tiimi :
La Poule Riikka Kosola tanssitaiteilija ja koreografi (teoksen konsepti ja toteutus)
Lauri Schreck muusikko ja pedagogi (teoksen äänimaailma ja sen toteutus)
Artturi Elovirta valotaiteilija (teoksen videoefektit)
Arttu Aarnio valomies (valojen toteutus)
Jukka Haataja valoteknikko
Pierre-Yves Loup-Forest puvustaja
Hanne Lammi nukketeatteritaiteilija ja rakentaja (lavasteiden toteutus)
Eikka Alatalo ja Erika Malkki (akrobatia- ja teatteriassistentit)
Sébastien Lagneau assistentti 1
Laura Ŝterna assistentti 2
Elina Niskanen tuottaja 1 Turku
Barker-teatterin vuoden 2017 turkulainen residenssitaiteilija avaa tämän ensi-illan kautta ovet uuteen teokseen, joka aukeaa kuin kirja. Tanssija astuu sisään tarinaan Kanasta, naisesta, Pyryharakasta ja Joutsenesta, ja kutsuu yleisön mukaan maistamaan symbolisia kultamunia, unelmien appelsiineja.
La Poule on tanssijan ja performanssitaiteilijan työ, osaksi vakava, osaksi klovnimainen, tiettyä huumoria ihmisyyden kanssa etsien ja eläen. Siihen liittyy sekä rituaalimaisuus, tanssin vahvan kehollisuuden ja maanläheisyyden kautta, sekä virtuaalisuus lavasteiden videokerronnan kautta. Lauri Schreckin sävellys on silta näiden kahden maailman välillä.
La poule, pienellä, on ranskaksi kana. Feminiinistä etuliitettä kantaen, La Poule, isolla, on esiintyvä taiteilija, diiva, nainen, lapsi, ihminen. Välillä La Poule on lähempänä IhmisElukkaa, mutta Linnun Sielu sillä on.
"La Poule syntyi maatilalla Ranskan Alpeilla jo ennen kuin kannoin itsessäni yhtään munaa. Avasin joka aamu kanalan ovet, keräsin vaaleat lämpimät tuotokset, syötin, juotin, ja illan tullen muistin sulkea oven - hus pois ketut ja näädät. Tarkkailin, tutkin, katsoin silmiin ja näin kuinka se on villi, kuinka se oli muualta, kuinka se oli täysin yksin ja täysin ryhmässä. La poule on niin tavallinen, ja niin epälooginen. La poule syö mitä tahansa, kestää mitä tahansa, paitsi koloja kanalassa ja illan pimeää yksin. La Poule on nainen. Ja kun fyysinen painoni, ja siten suhteeni painovoimaan radikaalisti muuttui, soolo syveni entisestään. Siitä tuli muuta. Muna tai Kana."
La poule on lintu, jolla on siivet, mutta joka ei varsinaisesti osaa lentää.
La Poule on lintu, jolla on siivet, mutta joka varsinaisesti osaa lentää.
Sitä koskettaa se yritys,
se yrittää aina,
se oppii aina,
ja lentää, aina.
Tuotanto : Riikka Kosola, Barker-teatteri. Teosta tukevat: Läntinen tanssin aluekeskus, TOP-säätiö ( Suomi ), Association Mâ (Ranska)
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Milla Koistisen työpaja Barker-teatterin harjoitussalissa 3.- 4. 2. 2018 klo 11 -13
"Workshop keskittyy metodeihin, joita käytän työssäni koreografina, tanssijana sekä opettajana. Harjoitteiden tarkoituksena on lisätä hienomotoriikkaa, artikulaatiota, energiatasoa, kestävyyttä, keveyttä ja dynamiikkojen vaihtelua. Kurssi koostuu strukturoiduista harjoitteista, improvisaatioista ja liikesarjoista, jotka valmistavat kehoa monipuoliseen ja läsnäolevaan liikkumiseen. Tunnit alkavat yksinkertaisilla harjoitteilla, joihin lisätään koordinaatiota, variaatioita ja vaativuutta tuntien edetessä pidemmälle. Tunnit ohjaavat kehon kuuntelun ja havainnoinnin kautta kehittämään uusia liikeratoja ja tarkkuutta. Vaihtelu erilaisten harjoitteiden välillä vaatii kehoa mukautumaan nopeasti ja yhdistämään informaatiota erilaisissa tehtävissä. Tavoitteena on löytää työkaluja hienosyiseen, vaivattomaan sekä uudistuvaan liikkumiseen ja näin ollen mahdollistaa työskentely silloinkin kun harjoitusmäärät ovat suuria."
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
ON A CLEAR DAY
7.2. klo 19
8.2. klo 19
Konsepti, koreografia ja esitys: Milla Koistinen
Musiikki: Paul Valikoski
Valosuunnittelu: Ladislav Zajac
Puvustus: Lee Méir
Tuottaja: Jana Lüthje
On a Clear Day on Milla Koistisen ohjaaman teossarjan viimeinen osa.
Koreografia hyödyntää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia. Martin noudatti maalauksissaan yli viiden vuosikymmenen ajan hypnoottista, musikaalista ja jopa pakonomaista toistoa. Hän keskittyi maalauksissaan lähes yksinomaan viivoihin, ruudukoihin ja monivivahteisiin värikenttiin, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin aina maalauskankaan ulkopuolelle. Martin puhui usein töidensä yhteydessä ilon, kauneuden ja viattomuuden kokemisesta; "I would like [my pictures] to represent beauty, innocence and happiness," hän sanoi. "I would like them all to represent that.
Exaltation."
On a Clear Day hyödyntää Martinin maalauksien tyyliä liikkeen, äänisuunnittelun ja valosuunnittelun lähtökohtana. Teoksen muoto seuraa Martinin maalausten hypnoottista äärettömyyden tuntua; liike jatkuu loputtomasti erilaisia dynamiikkoja, rytmiä sekä yksityiskohtia varioiden.
Teos on työstetty yhdessä kuvataiteilija Ladislav Zajacin ja säveltäjä Paul Valikosken kanssa, ja esitys muokkautuu jokaisessa esityspaikassa aina kyseiseen tilaan sopivaksi.
Tuotanto: Milla Koistinen / Osatuotanto: Barker-teatteri
Tuki: Senatsverwaltung für Kultur und Europa, Berlin / Residenssituki: Barker-teatteri, Bora Bora Aarhus
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Supiainen - sirkusfestivaali
2 - 10. 3. 2018
Festivaalin aikataulu ja ohjelmisto
TORSTAI 1.3.
Olipa kerran sirkus klo 18
Ulkopuolella klo 19
PERJANTAI 2.3.
Olipa kerran sirkus klo 18
Ulkopuolella klo 19
KESKIVIIKKO 7.3.
TOM OF CIRCUS klo 19
Ulkopuolella klo 20:30
TORSTAI 8.3.
TOM OF CIRCUS klo 19
Ulkopuolella klo 20:30
PERJANTAI 9.3.
TOM OF CIRCUS klo 19
Manifesti 2.0. klo 20:30
Click to enlarge image tomofcircus1.jpg
Click to enlarge image tomofcircus2.jpg
Click to enlarge image tomofcircus3.jpg
LAUANTAI 10.3.
ILTAPÄIVÄDEMOT klo 15
Kuningasohjus 10-v juhlanätyös klo 17
TOM OF CIRCUS klo 19
Epärehellistä rokkia ja sirkushuveja-klubi klo 21 alkaen.
Barker-teatterin kahvio-baari palvelee esitysten välisenä aikana
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO-ILTAMAT 23.3. 2018
Blues Ones
Jukka Soila - lukija, Timo Saarinen - kitara, Esa Salminen - basso, Kimmo Lilja - lyömäsoittimet
Click to enlarge image bluesones1_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image bluesones1a_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image bluesones2_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image bluesones3_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image bluesones3a_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image bluesones3b_photo_reino_koivula.jpg
Leena Ritva Koskinen ja Marko Laihinen. "Vastaukset jotka otat mukaasi" - performanssi, aforistinen runous ja musiikki
Arttu Aarnio ja Marko Soramäki: Bändi Vvitvt / freedoomavantgardenoisea
Virva Talonen ja Nanni Vapaavuori. Näkymiä tanssiteokseen "Ei mitään henkilökohtaista"
Riikka Kosola - XXYZ- tanssi/laulu/tasapainoilu
Marjut Hernesniemi ja Myrsky Rönkä. Sirkus/ Symbiosis: mutualism
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
WORKSHOP
Keho kotina
Koreografi Virva Talosen liiketyöpajan keskeisenä teemana on keho kotina. Työskentelyssä keskitytään tanssijan / liikkujan kehon sisäiseen koreografiaan; siihen millaista liikettä kehon sisäinen mieli tuottaa ja miten se artikuloituu näkyväksi.
Työpaja koostuu nykytanssiin perustuvasta lämmitysosuudesta, josta kuljetaan kohti improvisaatioharjoitteita yksin ja ryhmässä. Kosketus toimii yhtenä liiketyöskentelyn lähtökohdista. Tavoitteena on harjoitteiden kautta herkistää tanssiva ihminen käsillä olevaan hetkeen ja löytää valppaus keskittyä kehossa syntyviin moniin liikeaihioihin samanaikaisesti. Virva työstää parhaillaan Ei mitään henkilökohtaista -tanssiteosta ja työpajassa mukana olevat harjoitteet ovat osa teosprosessia.
"Ajattelen kehoa kuin mukana kannettavaa kotia. Se on paikka, olemus, olotila, lihaa, verta, ajatuksia ja hermoimpulsseja, joiden rajat ovat yhtä aikaa pysyviä ja huokoisia. Keho on minulle asumisen tila, jonka sisällä ja josta elän." ? Virva Talonen
Virva Talonen työskentelee koreografina ja esiintyjänä Suomessa. Hän valmistui koreografiksi Teatterikorkeakoulusta 2005. Virvan taiteellisen työskentelyn lähtökohtana on lempeä näkökulma ihmisyyteen. Hän lähestyy tanssia liikkeen, kirjoittamisen ja kosketuksen toiminnan kautta.
Teoksissaan Talonen on käsitellyt mm. sukulaisuutta, ikää, keskeneräisyyttä, vierautta sekä pelkoa ja empatiaa. Hänen tanssiteoksiaan on esitetty Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa, Helsingin Juhlaviikoilla, Routa Companyssa sekä useilla festivaaleilla Suomessa. Talonen työskentelee toisena taiteellisena johtajana Katve [blind spot] nykytanssikollektiivissa.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Ei mitään henkilökohtaista
20.4 klo 19 Ensi-ilta
22.4 klo 15
26.4 klo 19
27.4 klo 19
koreografi Virva Talosen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuoren
yhteistyössä syntyvä tanssiteos. Se on toinen osa kolmiosaista Portable Home -teossarjaa, joka käsittelee kannettavaa kotia.
Ei mitään henkilökohtaista -teoksessa Talonen ja Vapaavuori palaavat työskentelemään kotiseudulleen Turkuun. Teos pohtii suhdetta kehoon kotina; sen rajojen pysyvyyteen ja huokoisuuteen.
Teossarjan ensimmäinen osa toteutui Japanissa 2016. Kolmas teos kantaesitetään Palestiinassa heinäkuussa 2018.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Woman in Motion - Dance performance by Michal Gil
27.5 klo 15:30
Dance performance by Michal Gil
A woman is moving between movement and standstill in a series of rituals.
Each one of the rituals draws a path of a woman soul, using a variety of physical abilities and objects. The work deals with exposure and concealment in order to understand the soul of the woman who is exposed and hidden. The rituals are accompanied by music by composer Maya Felixbrodt.
Michal Gil is a choreographer and performer based in Tel Aviv Israel. In her works she delve into the body, the female body, exposed, hidden, moving and still, and look into what is inside, feelings, fears, desires, ability of body and soul. She combine contemporary dance, boto, performance, sound, light games and work with objects into a unique and powerful stage language. Her works are been shown in festivals, theaters, and unconventional spaces around Israel.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO- Iltamat la 5.5. 2018
- Barkerin house bändi Vvitvt eli ARTTU AARNIO ja MARKO SORAMÄKI soittavat freedoomavantgardenoisea!
- RITVA BERGSTRÖM
- Tanssitaiteilija JOUNI JÄRVENPÄÄ
Click to enlarge image jouni_jarvenpaa_photo_reino_koivula.JPG
Click to enlarge image riika_kosola_photo_reino_koivula.JPG
Click to enlarge image ritva_bergstrom_photo_reino_koivula.jpg
- Tanssitaiteilija RIIKKA KOSOLA: kokeiluja XXYZ-biisin eräästä uudesta osasta LAURI TUHKASEN kanssa kokeillen eri tasapaino-tekniikoita yhdistettynä tanssiin. XXYZ on teos joka tutkii ihmisen kehon suhdetta tilaan matemaattisten periaatteiden kautta. XXYZ on taiteellinen yhteistyö tanssija-koreografi Riikka Kosolan, akrobaatti-taikuri Lauri Tuhkasen ja mediataiteilja Artturi Elovirran välillä. (sekä Arttu Aarnio - äänimaailma)
- LOTTA LEHTONEN / TOISIINTUMINEN. Sooloa työstäessäni olen tutkinut sitä, mikä on minulle liikkeellisesti mukavaa ja mikä taas on epämukavuusaluettani ja miksi. Olen oleillut epämukavuusalueellani ja jopa oppinut nauttimaan siitä. Lotta Lehtonen opiskelee Turku AMK:n tanssinopettajalinjalla.
- LAURA WIKLUND/ NOMEN NUDUM-nykytanssisoolo uhanalaisista eläinlajeista ja muista ympäristöllisistä kysymyksistä. Domeeni: Aitotumaiset, Eucarya / Kunta: Eläinkunta, Animalia /Pääjakso: Selkäjänteiset, Chordata/ Alajakso: Selkärankaiset, Vertebrata / Luokka: Nisäkkäät, Mammalia / Lahko: Kädelliset, Primates/ Uhanalaisuusluokitus: Äärimmäisen uhanalainen. Laura Wiklund opiskelee Turku AMK:n tanssinopettajalinjalla.
- MILLA OVASKA / ROHKENETKO? Olen saanut inspiraatiota soolooni identiteetin tutkimisesta sekä lapsuusmuistoista ja -tallenteista. Prosessissa tärkeässä roolissa ovat olleet ystävän luoma musiikki ja ideointiin liittyvät keskustelut. Käytän soolossani myös (kotivideo)projisointia sekä omaa ääntäni. Milla Ovaska opiskelee Turku AMK:n tanssinopettajalinjalla.
- Tanssitaiteilija RIIKKA KOSOLA: RYPPÄITÄ -teos on monesta eri 'pelistä' muodostuva liikkuva esitys joka kokeilee Incognitossa ensimmäistä kertaa eloaan parin-kolmen pelin muodossa. Ryppäitä on ryhmäteos naistanssijoille, ja se jäsentyy kuin improvisaattorinen peli. Kehot organisoituvat kuin viinirypäleet ikään, ryppäisiin, sekä irtonaisiin hedelmiin. Kyse on auringosta ja valosta,lihasta, hedelmälihasta, viinistä ja vapaudesta, vaikkakin hyvin abstraktisti. Ryppäissä esiintyvät tanssitaiteilijat: HENNA-MARIA HANHINEVA, LINDA HOLMSTRÖM, RIIKKA KOSOLA, SANDRINA LINDGREN, KAROLIINA LUMMIKKO, ERIKA MALKKI
Iltamien tekniikasta vastaa Jukka Haataja. Barkerin baarissa palvelee Janne Kilpiö & co.
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Skarabee
Pe 18.5 klo 19
Koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
Lavastus Timo O. Nenonen ja Jouni Järvenpää
Koti on erämaa. Tyhjät tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Lammessa ui joku. Tuuli kohisee hitaasti ja kadut ovat huimaavan alhaalla. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen, ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia, ohjelmaa hyönteisiltä hyönteisille. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.
Click to enlarge image skarabee1.jpg
Click to enlarge image skarabee2.jpg
Click to enlarge image skarabee3.jpg
25.5.2018 klo 20
Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Viihdytysjoukot
26.5.2018 klo 15.00 (ensi-ilta) ja klo 19.00
Idea ja esityksen konsepti: Jarmo Humalajärvi
Ohjaus ja koreografia: Työryhmä
Esiintyjät: Muusikko Toni Perttula, Sirkustaiteilijat Emma Räisänen, Tommi Ollikainen, Antti Nerg, Markus Nivala, Jarmo Humalajärvi
Mitä tapahtuu kun urheilu ja nykysirkus kohtaavat samalla pelikentällä? Viihdytysjoukkojen uudessa teoksessa tutkitaan kansallislajiamme pesäpalloa ja pelivälineiden, sekä pelimekaniikan synnyttämiä mahdollisuuksia jonglöörien ja akrobaattien silmin.
Esityksen valmistamista ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus / Karhu-pesis / TOP-säätiö / Sirkus Supiainen / Barker-teatteri / Circus Lounge / Sirkus Unioni
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
AVOIMET AAMUTREENIT ranskalaisen taiteilijakollektiivin kanssa
Ranskalainen taiteilijakollektiivi työskentelee kesäkuussa Barker-teatterilla. Kollektiivin järjestämiin aamutreeneihin on mahdollisuus osallistua.
Opetuskieli on englanti. Tervetuloa!
The Collectif SACRE, a French artists' collective lead by Gabriel Bestion de Camboulas, will be at the Barker Teatteri in Turku 18.6-22.6.2018 and at Circus Lounge also in Turku 25.6-28.6.2018.
IN SHORT:
18.6-22.6.2018 from 10 to 11 AM at Barker Teatteri, TURKU
25.6-28.6.2018 from 10 to 11 AM at Circus Lounge (Lonttistentie 12, 20100 Turku)
Open training for anyone (not only dancers)
ABOUT THE TRAINING:
During their residence, the company will be offering the opportunity to join them in their daily morning warmup practice. These one-hour sessions from 10 to 11am will serve as a chance to awaken the body and begin the day by focusing on one's breathing, while practicing initiating movement, stretching, and experimenting on some of the materials developed by the company for their latest project.
The purpose is to take some of the different practices and tools members of the company have learned throughout their careers, and to communicate them to anyone interested in deepening their connection with their own body. The practice is designed to be accessible for anyone, not just dancers. During the sessions, we build a routine sequence for getting back into one's body and closer to one's own sensations. The participants will leave with the tools they need for building and maintaining wellbeing through a steady connection with their bodies.
In the course of the practice, we will be demonstrating breathing exercises, teaching how to "shake and awake" the body, how to focus on internal energies and direct their flow, as well as doing some stretching, body alignment exercises, and physical workouts. We will also be practicing floor material inspired by "natural movement" and movements that we're currently experimenting with in our project.
ABOUT THE PROJECT: "SPEOS, or, the Man on the Rock"
SPEOS is inspired by the story of King Salomon, the prophet builder, who took it upon himself to build the biggest temple that the world had ever seen. In the course of his undertaking, Salomon is faced with rebellion and madness – but, against all odds, he succeeds in building his temple.
Our interpretation of King Salomon's story was inspired by the French composer Jean Louis Florentz's (1947-2004) work. In the symphonic dance, L'Anneau de Salomon, Florentz was able to evoke the wisdom of the prophet builder, but also to show him struggling to complete his work. Our performance creates an artistic parallel between the biblical tale, Florentz's symphonic dance, and ourselves – a creation that is like an act of faith; a building in multiple forms.
Four dancers, an organ player, and a scenographer meet around the physical act of building and constructing, either upon their bodies or in space, on music or in silence, as a group or individually, collaborating or competing.
There is a deep and close connection between the sound of the organ and the effort of the dancers. The music and movement are united and fed by each other's flow and breath. Like this, the human construction will be anchored in rock, but remain subject to the winds.
ABOUT THE TEAM :
Côme Calmelet started dancing in Cathy Cambet's company for young interpreters in Grenoble, France. He received parallel educations in both dance and music, specifically the trumpet, which he has played in different bands and groups ranging from jazz to classical orchestras. He graduated from the National Conservatory of Music and Dance of Lyon in 2012, and has since been working as a freelance dancer for different choreographers in France (e.g. Davy Brun, Nadine Beaulieu, Thomas Guerry/Camille Rocailleux, Youtci Erdos) and around Europe (e.g. Renate Graziadei/Arthur Staldi, David Hernandez, Keith A. Thompson). Aside from his artistic work, he has begun developing a educational project based on his musical background and his physical experience, especially the release technique, breathing practices and body awareness taught to him by Matthieu Burner.
Clément Rivalin has been a gymnast and a sportsman since his childhood, and a sports trainer and personal trainer since 2012. His growing interest in other forms of moving led him to attend workshops with different contemporary dance influencers, such as Yuval Pick, Salah El Brogy, Jorge Cresis, and German Jauregui from the company Ultima Ves of Wim Wandekeybus. In 2014, he made his artistic debut in a project initiated by the National Choreographic Center of Rillieux La Pape (Yuval Pick) and lead by the "Collectif Es" (Jeremy Martinez, Emilie Szikora, Sidonie Duret). His pedagogic work is inspired by his artistic collaborations. He has a particular interest in the natural movement technique, as well as in exploring different ways of moving and transmitting movement to others.
Joan Vercoutere graduated from the National Conservatory of Music and Dance of Lyon in 2012 and has since worked as a professional contemporary dancer for choreographers, such as Didier Theron, Davy Brun, Gaetano Battezzato, Edmond Russo/Shlomi Tuizer, Andonis Foniadakis, and, more recently, he has been involved in several different creations by Nans Martin. He also collaborates with the baroque music group "Les Surprises" in Paris, making choreographies and interpreting operas. His meeting with the choreographer Cécile Laloy, in a project instigated by Florence Girardon and Maguy Marin, led to him joining the company for their next creation, "Duo".
In his transmission, Joan wants to bring the game as a motivation to the movement.What if dancing would be a way of playing with invisible shapes, colours, sounds, textures ? To try to move not by focusing on our habits and what we know, what we've learned since forever. How can we discover our body in the space and the people in it by the curiosity of a child, in the very present moment ?
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
AVOIN HARJOITUS - Joona Halonen ja Katri Soini
Kesän 2018 residenssitaiteilijat kor. Joona Halonen ja tanssija Katri Soini avaavat kolmen viikon työtään avoimissa harjoituksissa.
Avoimet harjoitukset ovat pe 13.7.2018 klo 11 Barker-teatterin harjoitussalissa. (Ylin kerros)
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Nykytanssitunnit / Meri Pajunpää 11-13. 9. 2018
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Escapism
28. ja 29.9.2018 klo 19
Koreografia ja tanssi Vincent Verburg ( NL)
Hollantilainen Vincent Verburg sekä muusikko Raphael Vanoli tuovat Barkerille "Escapism" soolotanssiteoksen.
Vincent Verburg kuuluu Hollannin Street Dance liikkeen ensimmäiseen sukupolveen. Myöhemmin hän on syventänyt opintojaan modernin ja nykytanssin tekniikoissa,
fyysisessä teatterissa, sekä improvisaatiossa. Verburg valmistui 2002 School for New Dance Development ( SNDO) koulusta Amsterdamista.
Escapism on esitys halusta paeta todellisuutta, halusta rikkoa vanhat tavat, rakenteet ja rajat.
Teoksessa pohditaan, kuinka päästä vapaaksi menneisyydestään ja kyetä näkemään todellisuus uutena.
Soolossa musiikki, tanssi ja valot haastavat toinen toisensa läpi teoksen, etsien balanssia komposition ja improvisaation välillä.
Tanssi: Vincent Verburg / Musiikki: Raphael Vanoli / Valosuunnittelu: Ellen Knops
Teatteritekniikka/ Barker: Jukka Haataja
Esityksen tuotanto Barker-teatterille: Barker-teatteri ry
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
13.10.2018 klo 14 alkaen
Avoin tanssin Work-in-Progress esitysten päivä
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Klaustro – shhh!
27.10 klo 19.00
Konsepti ja koreografia: Veronika Lindberg, Liisa Pentti
Tanssi: Liisa Pentti
Valosuunnittelu: Mia Kivinen
Äänisuunnittelu: Markus Lindén
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liisa Pentti +Co
Valotekniikka / Barker: jukka Haataja
Esityksen tuotanto Barker-teatterille: Barker-teatteri ry
"This is the way the world ends
This is the way the world ends
This is the way the world ends
Not with a bang but a whimper”
- T.S.Eliot: The Hollow Men
Liisa Pentti esitti joulukuussa 1987 KOM-teatterin näyttämöllä sooloteoksen Klaustro. Se oli Liisa Pentin ensimmäinen kokoillan soolo vastaperustetun Zodiak Presents -yhdistyksen jäsenenä. Nyt, 30 vuotta myöhemmin, teos on syntynyt uudelleentulkittuna, yhteistyössä nuoren polven koreografin Veronika Lindbergin kanssa.
Alkuperäisen teoksen henkisenä alkuunpanijana oli T.S. Eliotin runokokoelma The Waste Land (suom. Autio maa), jonka runojen synnyttämiin tunnelmiin liikemateriaali ja koreografia pohjautuivat.
Klaustro – shhh! poikkeaa uudelleentulkintojen perinteestä. Sen sijaan että alkuperäinen esittäjä siirtäisi teoksensa uudelle sukupolvelle, teoksen esittää tälläkin kertaa Pentti itse. Veronika Lindberg on teoksessa mukana koreografina, ja uusi tulkinta syntyy kahden eri koreografisukupolven edustajan vuoropuheluna.
Pentti ja Lindberg tarttuvat uudelleentulkinnassaan teemoihin, jotka nousevat Klaustron alkuperäisestä versiosta: kehon muisti ja historia, yksinäisyys, hyppy, keveys, varjo, kuolema, vanheneminen, nostalgia, tämä hetki.
Edelleen aktiivisesti koreografina toimiva Liisa Pentti kuuluu suomalaisen nykytanssin ja Zodiakin pioneereihin. Veronika Lindberg valmistui koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta keväällä 2016.
Valotekniikka / Barker: jukka Haataja
Esityksen tuotanto Barker-teatterille: Barker-teatteri ry
Ensi-ilta: 21.11.2017 . Kesto: 50 min
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Runoviikko - festivaalin iltaklubi 3.11.2018
Runoa, performanssia ja musiikkia.
Valokuva - Reino Koivula
Huom! Barker-teatterille on ilmainen Runobussi-kuljetus keskustasta; Runobussi lähtee klo 18 osoitteesta Yliopistonkatu 14-16, bussirunoilijana Susinukke Kosola!
Click to enlarge image 2018runoklubi1_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image 2018runoklubi2_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image 2018runoklubi3_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image 2018runoklubi4_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image 2018runoklubi5_photo_reino_koivula.jpg
Click to enlarge image amazonas.jpg
Eda Ahi (EST), Jaap Blonk (NL), Julie Easley & Natasha Graham (UK), Julie Egdell (UK) & Masi Hukari, Puru-kollektiivi (Raisa Jäntti, Kirsti Kuronen, Mirkka Mattheiszen, Solina Riekkola), Runoilijoiden orkesteri (Mikko Mankinen, Saara Metsäranta, Juha Rautio ja Virpi Vairinen ), Tuija Välipakka, illan bändinä Jukka Soila & Blues Ones.
Jaap Blonk on pitkän linjan äänirunoilija, avantgarde-säveltäjä ja performanssitaiteilija. Hollantilaisen esityksiä leimaa huumori ja improvisaatio.
Huom! Illan päätteeksi ilmaisia paluukuljetuksia keskikaupungille!
© Valokuvat - Reino Koivula
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
Julyen Hamilton : Interview
17.11.2018 klo 19.00
Maailmalla tunnettu tanssija, koreografi, runoilija, opettaja sekä muusikko JULYEN HAMILTON esittää Barker-teatterilla 17.11 klo 19.00 viimeisimmän sooloteoksensa " Interview".
Englantilainen Julyen Hamilton on tehnyt ja esittänyt tanssia jo 35 vuoden ajan. Erityisen tunnettu hän on improvisaation ja tekstin käytöstä työssään.
Julyen Hamilton pitää myös workshopin esittävän taiteen ammattilaisille Barkerin harjoitussalissa 16.11.2018 klo 19.30 - 21.00 ja 17.11.2018 klo 10.30 - 12.30
"I N T E R V I E W" is the latest solo from Julyen Hamilton who has been making solo pieces constantly over the past 35 years.
I N T ER V I EW
presents both the interviewer and the interviewed.
Intimacy exposed.
Intimacy restored.
It is the look of our times and a look at our times through the individual creator being interviewed and creating.
Technology
brief like your heart
in photographs
captured and evaporated;
a small world
a million small worlds,
west, sharp, sleep, wake;
your brief moment, pulsating.
INTERVIEW was premiered in Bruxelles in November 2016. Subsequently showing in Prague / Berlin / Belgium / Sweden
JULYEN HAMILTON is a dancer / choreographer / poet / teacher / musician
He has been making and performing dances for 40 years throughout the world. Born and brought up in England he trained in London in the 1970's, a time of radical experimentation, he has been an exponent of innovative performance since that time.
His work is mostly improvised : he composes dance works instantly as well as the texts which often accompany them. His work with text is unique. It fuses naturally his long-term writing practice with his refined skills in dancing.
When working with his company Allen's Line he directs dancers and lighting designers to make and perform work through this same immediacy. Since the 80's he has performed constantly in close collaboration with many of the highest quality musicians from all over Europe. It is with some of these musicians that he gives readings of his poetry. He is at present performing the solos 'The Immaterial World' / 'LANDSCAPE PORTRAIT' an'INTERVIEW' ; performing with bass player Barre Phillips. With his company Allen's Line will be performing their latest piece 'BURST' in Rome this July. As a pianist he plays regularly with Hamilton Carroll in Berlin and Brussels.Their first cd 'POINTER' was released in 2016
His label 'BLUEDOG PUBLISHING.net' produces videos of his performances on DVD. CDs and print. His new poetry album 'Jack Gets Out of Prison' with bassist Wilbert de Joode was released in 2018.
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡
INCOGNITO - ILTAMAT 24.11.2018
Marraskuun pimeää valaisee iki-ihanat INCOGNITO - Iltamat
Barkerin baari on avoinna iltamien ajan.
JANELIN KINNUNEN ja SATU HAIKO
I/O, 2018, ”Surrealing I-II”, 10 min
Työryhmäämme I/O kuuluvat sen perustajajäsenet Janelin Kinnunen ja Satu Haiko. Olemme tehneet yhdessä erilaisia taideprojekteja vuodesta 2012 lähtien. Teoksiamme on ollut esillä näyttelyissä vuosina 2013-2018. Työskentelyssämme olemme tutkineet mm. valokuvan ja videon keinoin ruumiillisuutta, aikaa, tilaa ja ihmisten välistä vuorovaikutusta.
“Surrealing I-II” videoteos koostuu kahdesta videoperformanssista. Videolla nähdään niiden välinen dialogi.Videoperformanssit esittävät tilanteita, jotka odottamattomasti muuttuvat unenomaisiksi ja oudoiksi, jollakin tapaa epänormaaleiksi.
“Surrealing I” on videoperformanssi, jossa suu symboloi ilmaisua, intohimoa ja nälkää. Videolla suu muotoutuu ikään kuin uudeksi surrealistiseksi fyysiseksi objektiksi. Huulipunasta tulee kuin
sivellin sen liikkuessa huulilla, jotka ovat pinta, missä unelmat ja pelot kohtaavat. “Surrealing II” on kohtaus, jossa odottamaton muutos kehokokemuksessa muuttuu pelottavaksi painajaiseksi.
I/O Videoperformanssit: Surrealing I, 2018, 5 min . Surrealing II, 2018, 5 min . Valta! Power!, 2013, 01:04 min
Sirkustaiteilijat MYRSKY RÖNKÄ ja MARJUT HERNESNIEMI. Symbiosis - Commensalism
Myrä ja Mara
Performanssitaiteilija JANI PETTERI VIRRAN ja Jani Petteri Virta Dance Companyn yhteistuotantona syntyy Janin 20-vuotistaiteilijajuhlavuoden virallinen performanssi "Pystyssä katuja astelen".
ILMARI KONTIA - Ilmari Kontia tykkää improvisoida kitaran ja laulun avulla. Hän etsii itseään, omaa hahmoaan, yhdistellen eri musiikkityylejä ja vaikutteita.
WOKKIPANNU-improvisaatiosessio kaikille halukkaille tyylilajiin katsomatta
≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡ ≡