Ohjelmisto 2023

KENZO KUSUDA

6.10 klo 19, 7.10 klo 19 ja 8.10 klo 17

Liput: 20€ / 10€ opiskelijat, eläkeläiset / 8€ taiteilijat, lapset alle 15v

Lippuvaraukset: liput(at)barkerteatteri.fiOhjelma

SOOLO
Kenzo Kusudan soolo-tanssi säestäjänään Arttu Aarnio

Amsterdamissa vaikuttava japanilainen koreografi-tanssija Kenzo Kusuda on ainutlaatinen ilmiö tanssin maailmassa.
Hänen runollinen liikekielensä on persoonallista ja hengästyttävän intensiivistä. Katsojalle tarjotaan mielikuvitusrikas maailma, jonka mystinen kauneus huumaa aistimme. Lähestukoon autioksi riisutulla näyttämöllä hän loihtii näkymättömän näkyväksi.

Lyhyt tauko

Duetto
Kenzo Kusuda ja Marjan Raar

Duetto ruumiillistaa alkuaineiden muuntautumisen kuvitteelliseksi kullaksi, välittäen katsojalle muinaisen alkemian mystiikkaa ja taikuutta.
Säestäjä Arttu Aarnio.


Esitykset ovat Barkertuotantoa
Tukijat Svenska Kulturfonden  ja Taike

www.kenzokusuda.com

--------------------------

INTEGROIDUN TANSSIN JA TEATTERIN PÄIVÄ la 9.9

Sisäänpääsy ilmainen


Integroidun tanssin ja teatterin päivä eli Ittp järjestetään syyskuussa 9.9. klo 18-20 Barkerilla.

 Luvassa on jälleen huikeita esityksiä, joissa yhdistyvät ääni-, liike- ja visuaalinen taide. "Ittp on tapahtumana kuin esiintymisasu, se kestää aikaa, kertoo rakkaudesta persoonalliseen tekemiseen ja suuntaa aina kohti uusia elämyksiä", kuvailee Kynnyksen kulttuurisihteeri Taru Perälä.  

Kuudennen kerran järjestettävä tanssi- ja teatteritapahtuma on ilmainen, monikulttuurinen, erilaiset vammaiset ja vammattomat esiintyjät huomioon ottava kokonaisuus. Esiintyjät ovat sekä alan harrastajia että ammattilaisia.  

Tapahtuma on osa Kynnys ry:n 50-vuotisjuhlavuotta. Se osoittaa kunnioitusta myös perustajalleen, Kynnyksen Turun pitkäaikaiselle aluekoordinaattori Olli Nordbergille (1960-2022). Tapahtuman järjestää Kynnys ry:n Turun aluetoimikunta.Ohjelma ja aikataulu (muutokset ovat mahdollisia):   

Klo 18.00 Alkusanat: Paula Pietilä

Klo 18.15 Me Myös! -nykytanssiesitys (Uudenmaan pyörätuolitanssijat)  

Klo 19.00 Lentoon-performanssi (Koreografi/esiintyjä: Jonna Aaltonen)

Klo 19.25 "Elämä" (Pyörätuolitanssija Raisa Herpiö)

Klo 19.45 Kahden vaiheilla (Koreografia ja tanssi Marja Repokangas & Hanna Väätäinen)  

Klo 20.15 Soft Moments (TaikaTanssi -ryhmä)

Klo 20.30 Open Stage: päästä luovuutesi valoilleen ja astu lavalle HILLOKOLLEKTIIVI PRESENTS: LIVE IN THE ATTIC WORLD

Kansainvälinen, seitsenhenkinen liikehtivä kollektiivi, Barkerin ullakon korkeuksissa hönkivä vapaa olemus presenteeraa! 2.9 klo 20 alkaen!

Linnankadun portista sisään, muutamia portaita neljänteen kerrokseen, tai mukavasti hissillä suhaisten, pääsee osallistumaan tähän ihmeelliseen hilloiseen maailmaan! Liikettä, ääntä, pulinoita, Harvinaislaatuisesti tarjoiltuna! Oi!

Onhan tässä erityislaatuinen ilta tulossa, sillä ovathan nämä seitsemän aika uhkeita ja upeita! :

Tashi Iwaoka ( Turku-JP), Jouni Järvenpää ( Oulu), Antti-Juhani Manninen ( Turku ), Maria Mavridou ( GR / NL ), Marjan Raar ( Turku / NL ), Nina Renvall ( Turku ), Vincent Verburg ( NL )

Ullakon korkeuksiin, Turun ilmavirtauksia
nuuskimaan ja aistimaan, tervetuloa!
Tervetuloa illanviettoon!

Kesto incognito
Sisäänpääsy 8€ liukuvasti ylöspäin, miten itse haluat! Ovelta suoraan, mutta varatakin voi:
liput(at)barkerteatteri.fi

Miehet, jotka eivät löytäneet rakkautta

Esitykset
Ke 23.8. klo 19, ensi-ilta
Pe 25.8. klo 19
La 26.8. klo 16

Ismo Dance Company
Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi: Tanja Illukka ja Ismo-Pekka Heikinheimo
Muusikko: Mikko Helenius
Valosuunnittelu: Mari Agge
Pukusuunnittelu: Ismo-Pekka Heikinheimo ja Tanja Illukka
Tuotanto: Ismo Dance Company ja Barker
K16Miehet, jotka eivät löytäneet rakkautta on tanssiteos kahden yksilön yrityksestä löytää yhteys itseensä ja toisiinsa. Toinen heistä on jo kuusikymppinen vanhenemistaan ja mieskuvaansa pohtiva mies, toinen ristiinpukeutuva nelikymppinen nainen, joka tuntee olevansa mies. Molemmat joutuvat tekemään kehon poliittista uudelleenrajaamista, jotta heidän potentiaaliresurssinsa avautuisivat. Alun asemoinniltaan ja ilmiasultaan eristyneestä asetelmasta alkaa henkilöiden lähentyminen ja yhteisen jaettavan etsiminen.

Teoksessa kuvataan olemisen haurautta, hetkisyyttä ja yhteyden luomista ihmisten ja maailman kanssa. Nyt-hetki on se hetki, jota monet tavoittelevat, jota jotkut eivät ymmärrä tavoitella, se joka meni jo ennen kuin huomasitkaan, se jossa luulit olleesi läsnä, se mitä kaiken maailman mindfulnessit kaupallistavat. Ihminen voi olla joutokäynnillä toimiva potentiaaliresurssi.

Olemme tanssijoina maailman tutkimisen ammattilaisia. Teemme sitä pitkälti kehollisuuden antamien aistielämysten ja kehollisuuden rajallisuuden tutkimisen kautta. Suoritamme samalla ja väistämättä kehon poliittista uudelleenrajaamista. Kehollisten käytäntöjen ja ilmaisun rajojen ylitykset, transgressiot, kulkevat läpi teoksen.

Teoksen musiikki on kansainvälistä nykymusiikkia ja suomalaista tangomusiikkia.


Teoksen kesto on noin 50 minuuttia.

Kuva Ismo-Pekka Heikinheimo
Kuvassa Tanja Illukka ja Ismo-Pekka Heikinheimo

...................

Sirkus & Teatteriyhdistys Aura Companyn Radanvarsi-festivaalin varietee-ilta Barkerilla la 27.5

VARIETEE -ILTA

27.5. klo 19.00 Barker-teatteri
VARIETEE -ILLAN etkot klo 18.00 rakennuksen pihassa
Huippusuositun illan liput: 22€/25€

Radanvarsi-festivaalin kestosuosikki on nyt isompi, kuin koskaan! Varietee- ilta tulee jälleen sisältämään huikeita sirkusnumeroita, niin ilmassa, kuin maassakin. Mutta tänä vuonna saamme nauttia isommasta lavasta ja katsomosta, kun ilta vietetään Barker teatterin uudessa tilassa Linnankadulla. Lavalla nähdään mm. taikuutta, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, päälläseisontaa, vipulauta, nuorallatanssia ja paljon muuta!


--

VARIETY EVENING
27.5. at 19:00 Barker Theatre
VARIETY EVENING starts at 18:00 in the courtyard of the building
Tickets: €22/€25
The enduring favorite of the Radanvarsi festival is now bigger than ever! The Varietee- night will once again include amazing circus acts, both in the air and on the ground. But this year we get to enjoy a bigger stage and audience space when the evening is spent in the Barker theater's new space on Linnankatu. On the stage you will see e.g. magic, aerial acrobatics, juggling, headstanging, tightrope and much more!

Lisätietoja varietee illasta:
https://www.sirkusteatteriaura.com/varietee-ilta


Lisätietoja Radanvarsi-festivaalista:
https://www.sirkusteatteriaura.com/radanvarsifestivaali23

-----------------------

Beds.turku: Tripping

5.-11.6.2023
Kansainvälinen esitystaidetapahtuma Beds saapuu nyt Suomeen!

Beds on ideoiden ja taiteilijoiden rihmasto, joka versoo esiin nyt esitystaidetapahtuman muodossa Turussa. Lauantaina 10. päivä kesäkuuta toteutuvan teoskokonaisuuden näyttely- ja esitystiloina toimivat muun muassa Titanik, Barker-teatteri, Tehdas Teatterin Jokistudio, sekä kadut ja joenvarret näiden välillä.

Kuljemme kollektiivisesti yhdessä taiteilijoiden kanssa tilasta, tilanteesta ja esityksestä toiseen. Päivän mittaisen teoskokonaisuuden muotoina ovat mm. performanssit, keskustelut, installaatiot, tekstit, kokeilut, tanssi, ääniteokset ja juhlat. Yhteinen matka alkaa Titanik-gallerialta ja päätyy Barker-teatterin kautta Jokistudiolle.

Aiemmin samalla viikolla  6.-7.6.2023 tarjoamme kaksipäiväisen esitystaiteen työpajan, joka on avoin ja ilmainen taiteilijoille, taideopiskelijoille ja kaikille esiintymisestä ja esityksen tekemisestä kiinnostuneille. Työpajassa tutkailemme kysymyksiä performatiivisuuden, esiintymisen, tilan ja ajan ympärillä lähestyen niitä kuvataiteen, performanssin, teatterin ja tanssin suunnista. Työpaja tarjoaa osallistujille tilaisuuden myös esittää työpajan aikana muodostuneita ideoita osana lauantain esitystaidetapahtumaa. Työpajan kieli on englanti, ja kesto kumpanakin päivänä noin neljä tuntia. Ilmoittautua voi sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tapahtuman ja työpajan toteuttavat performanssitaitelija Lucia Bricco (IT/GR), kuvataiteilija Iulia Ghita (RO/IT), tanssitaitelija Melissa Jolma (FI), mediataitelija Jade Kallio (FI), esitystaiteilija Antti-Juhani Manninen (FI) ja kuvataiteilija Antti Turkko (FI).

Aikataulu | Schedule 10.6.

16:00 Titanik Gallery:  a vernissage
Iulia Ghi?a: Untitled – Orientation in the Everyday (installation)
Antti-Juhani Manninen: Mirror Cell (sound installation)
+ welcome words & drinks

16:45 Walkie Talkie – a trip from Titanik Gallery to Barker Theatre

17:00 Barker Theatre:an installation
Antti-Juhani Manninen: A Brief History of Tom (performance)
Antti Turkko & Antti-Juhani Manninen: Reality (installation)
Jade Kallio: Fantasy Wall (performance)
+ snacks & music

18:45 Walkie Talkie – a trip from Barker Theatre to Jokistudio

19:00 Jokistudio: a party
Lucia Bricco: Self Separateness (performance)
Iulia Ghi?a: Untitled (installation)
Melissa Jolma: Lullabies/dream/body (dance)
Antti Turkko: Display (installation)
Antti-Juhani Manninen: aaii (techno & such)
+ friends & fun

Beds toteutetaan Turussa yhteistyössä Tehdas Teatterin , Barkerin ja Titanik-gallerian kanssa.

Bedsiä ovat mahdollistaneet Taiteen edistämiskeskus, Tinfo, TelepART/Suomen Ateenan-instituutti, Rumänska Kulturinstitutet, Istituto Italiano di Cultura Helsinki ja Aura of Puppets.

 

Beds.turku: Tripping

International multidisciplinary art event BEDS now in Finland!

BEDS event finds a home in Turku June 10th 2023 for its third edition, this time bringing together the individual and collective work of six international artists Lucia Bricco (IT/GR), Iulia Ghita (RO/IT), Melissa Jolma (FI), Jade Kallio (FI), Antti-Juhani Manninen (FI), and Antti Turkko (FI), in conjuction with different artists and art workers worldwide.

Beds is a multifaceted and inclusive working idea that functions like a living organism or like a rubber band, moving and creating motifs for artistic interaction in the cities it lands in, imagining and adopting an open and non-hierarchical organisational model, with art at its centre.

In Turku Beds will move between different places, in a shifting event in search of a form, reflecting on the sense of abandon and loss of a defined position. Placing action in the space in between - being between - being forgotten - being indeterminate - being provisional.

The event starts at Titanik gallery, and proceeds along the streets and riversides of Turku, through Barker Theatre, and ends up at Tehdas Theatre’s Jokistudio venue at Manilla. The whole day event consists of performances, installations, texts, experiments, dances, sound works and parties.

On June 6th and 7th artists will lead a workshop with a focus on performance art open to artists, art students, and anyone interested in participating, with the open possibility for the group to exhibit during the main Beds event that will take place on June 10th. In the workshop we explore the questions around performing, performance design, space, time and performativity approaching them from the perspectives of fine arts, theatre, dance and performance art. The workshop is free, it is in English, and the duration is 4 hours both days. You can register for the workshop via email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

The Turku Edition of Beds is part of Tehdas Theatre’s programme, and is carried out in collaboration with Titanik gallery and Barker theatre.

Beds has been supported by Arts Promotion Centre Finland, TelepART/The Finnish Institute at Athens, Rumänska Kulturinstitutet, Istituto Italiano di Cultura Helsinki and Aura of Puppets.


----------------------
VIERAILULLA BARKERILLA:  koreografit Suvi Nieminen ja Jenni Honkamaa sekä Turku Youth Company 10.,12.,ja 13.5

Turku Youth Company esittää - Double Bill
Kahden uuden teoksen yhteisilta

UTUKUVA

Koreografia ja ohjaus: Jenni Honkamaa
Tanssi ja livekompositio: TYC Trainees tanssijat Milla Kaunisto, Inkeri Kiiskinen, Isabella Thorn, Mariella Pirhonen, Anna Hynninen, Senni Saarikko, Linnea Ylijoki, Nelli Pylväs
Utukuva on häilyvä utopistinen ihannemaailma, jossa naiskehot vapautuvat, kikattavat, tanssivat ja tukeutuvat. Päältäpäin vaaleanpunainen ja söpö, mutta kun katsoo syvemmälle, näkee paljon muutakin. Tila täynnä mielikehoja, jotka saavat olla liikkeessä ja muutoksessa juuri sellaisina kuin ovat. Ehdotelma tai muistutus tavoista olla toisten kanssa, lempeästi ja sallivasti. Utukuva, joka kerta erilainen.

ON THIN ICE

Koreografia: Suvi Nieminen
Tanssi: Turku Youth Company
Sini Ahonen, Inka Alanko, Wilma Enroth, Elisa Nummela, Frida Jäntti, Ina Haavisto, Anna Hynninen, Matlena Karvonen, Nea Mustonen, Nea Mäntylä, Elina Palken, Taru Pellinen,
Viktoria Radin, Hanna Södergård, Venni Varjonen
ON THIN ICE tanssiteos on kehollinen matka ihmiseen. Teos tutkii yksilön yhteiskunnallisen aseman ruumiillistumista. Teoksen fyysinen olemus on inspiroitunut siitä miltä tuntuu olla
osa yhteiskuntaa, jonka rakenteet ovat niin epävarmat, että elo tuntuu heikoilla jäillä kulkemiselta. Vauhdikas teos vie tanssijan äärimmilleen, kun fyysinen voima ja herkkä aistiminen asetetaan vastakkain, rinnakkain ja tasapainoon keskenään.

Esitykset:
10.5 klo 19 Ensi-ilta
12.5 klo 19
13.5 klo 15

Liput:
10/20€
Lippuvaraukset turkuyouthcompany(at)gmail.com
Teosten välissä noin 20 minuutin pituinen väliaika.

Turku Youth Company (TYC) on turkulainen nykytanssiryhmä,
jonka tavoitteena on kaventaa harrastamisen ja opiskelun sekä
ammattilaiskentän välistä kuilua. TYC:n päämääränä on, että
kentälle töihin tai ammattikoulutukseen hakeutuva tanssija
ymmärtää miten kotimainen ja kansainvälinen tanssin kenttä
toimivat. Haluamme helpottaa nuorien taiteilijoiden jalkautumista
kentälle ja tukea heitä heidän uransa alkutaipaleella. TYC:n
tavoitteet saavutetaan tuomalla uusille tekijöille näkyvyyttä ja
auttamalla nuoria taiteilijoita luomaan tärkeitä kontakteja kentän
toimijoihin. TYC:n vuotuinen toiminta koostuu tanssiteostuotannoista ja verkostoitumisen mentoroinnista.
Turku Youth Company toimii yhteistyössä muun muassa Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Barker-teatterin kanssa.

 

HAUNTING

Ensi-ilta 3.5 klo 19

5.5 klo  19 / 6.5 klo 19 / 7.5 klo 15

Liput 18 / 10€
Lippuvaraukset: liput(at)barkerteatteri.fiHaunting on kuvataidetta ja tanssia yhdistävä esitys, joka käsittelee suhdetta menneeseen ja menetettyihin tulevaisuuksiin, joista joskus haaveiltiin ja jotka nyt vainoavat meitä. Haunting katsoo menetettyä lämmöllä ja haikeudella, hyväksyy tehdyt valinnat jotka ovat johtaneet tähän hetkeen, jota ei kuitenkaan vaihtaisi mihinkään muuhun.
Saavuttamattomien tulevaisuuksien lisäksi Haunting käsittelee katsetta, katsomista ja etenkin katsotuksi tulemista. Halu piiloutua ja tulla samaan aikaan nähdyksi on yksi ikiaikaisia ihmistä piinaavia paradokseja. Kenen haluavan katsovan minua ja miten, miten haluan tulla katsotuksi, miten haluan tulla nähdyksi? Kuka näkee minut vaikka en haluaisi, kuka ei näe, vaikka kuinka yrittäisin näyttää? Kenen tai keiden kuvitteelliset katseet vainoavat minua, vaikka nämä ihmiset olisivat jo lähteneet elämästäni? Olenko yhä jonkun ihmisen katseen vallassa, määritänkö itseäni edelleen jonkun poissaolevan henkilön katseen kautta?

Tekijät:
Anna Jolma on Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokselta valmistunut tanssija, joka balettiuransa jälkeen on siirtynyt nykytanssin ja esitystaiteen pariin.  Viime vuosina hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina, sekä täydentänyt osaamistaan tanssipedagogiikan opinnoilla. Barkerilla hän on toiminut tanssijana Marjan Raarin teoksissa.

Emi Hellberg on pitkälti itseoppinut, myöhemmin opetusta mm. kuvataiteilija Jorma Hyttiseltä, Henri Tuomiselta ja Emmi Mustoselta saanut Turussa toimiva kuvataiteilija.

Valosuunnittelu Antton Kainulainen

Mentori Marjan Raar

Tuotanto: Barker ja työryhmä
Yllätys yllätys!
Nyt ne tulevat jälleen ne maanmainiot

INCOGNITO-iltamat!

Nyt ensimmäistä kertaa uusissa tiloissa Lauantaina 1.4.2023
Avaamme ovemme klo 19, ja ilta loppuu klo 24.Haluaisitko esittää iltamissa jonkun lyhyen jutun, tai kokeilla jotain mitä mieleen juolahtaa? Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen info(at)barkerteatteri.fi
Voit myös yllättää muut ottamalla valitsemasi esitysalueen käyttöön, spontaanisti!

Jos yllättäviä esiintymisiä ei ilmene, vietämme iltaa jutustellen mainiossa seurassa incognitotyyliin! Tervetuloa taiteilijat kaikilta alueilta! Tervetuloa yleisö! Liput ovelta perinteiseen tapaan 3€. Tervetuloa!!

Incognito-iltamia on järjestetty samalla konseptilla vuodesta 1997

NOIZI IMPROVISAATIO SESSIOT 19.3 – 11.6.2023 Barkerilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä

Reaaliaikaisen teoksen luomiseen tähtäävät monitaiteiset improvisaatiosessiot

Vetäjänä Tashi Iwaoka
NOIZI improvisaatio sessio on Barkerilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä alkava uusi, koko kevään jatkuva improvisaatiotapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää improvisaation opiskelua esiintymismenetelmänä. NOIZI keskittyy reaaliaikaisen teoksen monitaiteiseen harjoitteluun.

NOIZI sessiot keväällä
19.3. klo 12-14
26.3. klo 12-14
9.4. klo 12-14
16.4. klo 12-14
23.4. klo 12-14
30.4. klo 12-14
7.5. klo 12-14
14.5 klo 11-13
21.5. klo 12-14
28.5. klo 12-14
4.6 klo 12-14
11.6 klo 12-14

Osallistujat luovat teosta sellaisena kuin se on olemassa ajassa, luovat ja työstävät teosta yhdessä , ja yhteisessä tilassa. NOIZI tarjoaa tilan eri välineille hengittää samaan aikaan, se mahdollistaa harmonian ja riitasointujen rinnakkaiselon, resonoiden moninkertaisesti, ja tuoden esiin monitasoisen aika/avaruuden.

NOIZI on avoin esiintyjille, tanssijoille, näyttelijöille, muusikoille, kirjailijoille, runoilijoille, ohjaajille, videokuvaajille, taidemaalareille tai kaikille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelemaan reaaliaikaisia teoksen luomisen taitoja.

Osallistujan ei tarvitse olla ammattilainen, mutta kiinnostus improvisaatioon esiintymismenetelmänä on avainasemassa. Osallistuminen on ilmaista.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Sessiot järjestetään sunnuntaisin Barkerilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä. Sessioihin voi myös osallistua kesken kauden.

NOIZI improvisaatio sessioiden vetäjänä toimii performanssitaiteilija/ liikkuja/ butoh-harjoittaja Tashi Iwaoka.

Tashi Iwaoka on turkulainen performanssitaiteilija/liikkuja/butoh-harjoittaja.
Hän on työskennellyt improvisaation parissa 90-luvun lopulta lähtien muiden liikeharjoitusten ohella. Vuosina 2015-2021 hän on seurannut tiiviisti Amsterdamissa työskentelevän Katie Duckin ( katieduck.com) käytäntöjä ja kehittänyt lähestymistapaansa reaaliaikaiseen teoksen luomiseen, johon Duckin intensiivinen performanssin tutkimus on vaikuttanut suuresti. Hän pyrkii löytämään inhimillisen ilmaisun ja yhteyden ytimen suhteessa oppimiinsa liike- ja esiintymistaitoihin. Yksi keskeisistä liikkeellepanevista voimista on pyrkimys muodostaa oikeampi näkemys "ihmisenä olemisesta" tässä maailmassa. Hän haluaa purkaa itämaisen viisauden yleismaailmallisuutta auttaakseen meitä ymmärtämään, mitä on olla ihminen.

Lisätietoja: tashi.iwaoka(at)gmail.comIMPROTILA BARKER

Vuoden 2023 ensimmäinen IMPROTILA Barkerilla sunnuntaina 26.2 klo 16-18

IMPROTILA vierailee Turussa eri tiloissa ja näyttämöillä kutsuen  kaikki tanssista kiinnostuneet yhteiseen jaettuun tilaan liikkumaan ja  improvisoimaan jamitteluhengessä. Ensimmäinen IMPROTILA on Turun  vapaan taiteen näyttämön Barkerin uusissa upeissa tiloissa.
Entinen Liiketila on alkanut muuttaa muotoaan ja jakautunut kahdeksi  eri konseptiksi: Treenitilaksi ja Improtilaksi.
(Treenitila on keväällä 2022 käynnistetty tanssin ammattilaisille ja  opiskeleville suunnattu yhteinen säännöllinen harjoitustila, jossa  työskennellään erityisesti improvisaation kanssa.

Aikataulu:
Klo 15.30-16 Paikalle saapuminen, lämmittely ja yhteinen alustus
Klo 16-18 Improtila
Improtilan ohjeistus:
Improtila on kaikille avoin liikkeellinen improvisaatiotila. Tilaan  saa tulla ja tilasta saa myös poistua oman halun mukaan, milloin  tahansa. Improvisaatiota saa tulla todistamaan tilan reunoille,  reunoilla oleminen on kaikille merkki, että olet katsojan/kokijan  roolissa. Osallistujia kannustetaan sensitiivisyyteen, aistimiseen ja  tilan kuunteluun toisten kanssa tanssiessa. Tilan äänimaailmasta tulee  lisätietoa lähempänä.

Tapahtuma on ilmainen.
Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Barkerin, Läntinen tanssin  aluekeskuksen ja Dansart Ry:n kanssa.

Vulnerability

Ensi-ilta 11.2 klo 19
Muut esitykset 13.2 klo 19, 14.2 klo 19, 17.2 klo 19 ja 18.2 klo 14
Liput: 24 / 12 / 8€
Lippuvaraukset: liput(at)barkerteatteri.fi

Työryhmä

Koreografi: Jaakko Nieminen
Esiintyjät: Maija Viipuri, Pinja Poropudas, Anna Virkkunen

Äänisuunnittelu: Lauri Kallio
Valosuunnittelu: Mika Haaranen

Tuotanto NOM KOLLEKTIV sekä BarkerNOM KOLLEKTIV -ryhmän uusi teos Vulnerability on tutkimus yhteiskunnallisen
kehon ja tanssijan poikkeuksellisen astivaisen kehon maailmoihin.
Vulnerability jatkaa NOM KOLLEKTIV -ryhmän, yhteiskunnan ja yksilön kehon
välistä suhdetta pohtivien teosten sarjaa. Kehollinen taide tarjoaa
hedelmällisen kentän tutkia ja analysoida haavoittuvaisuuden
moniselitteistä sosioekonomista käsitettä.

Haavoittuvaisuus on nähty historian saatossa sekä hyveenä että heikkoutena.
Haavoittunut on samaan aikaan uhri ja emotionaalinen subjekti.
Valta-asetelman sekä voimasuhteiden käsite on olennainen puhuttaessa
haavoittuvaisuudesta. Etenkin esitystilanteessa viritetty tanssijan keho
kantaa mukanaan alati muuttuvaa ja potentiaalisesti haavoittuvaa
kehomieltä, joka toimii kehollisen taiteen kontekstissa ehkä
merkittävimpänä työkaluna.

Taiteilijoiden lisäksi monissa maissa esimerkiksi naiset sekä lailliset ja
laittomat maahanmuuttajat ovat heikossa työmarkkina-asemassa. Useat heistä
tekevät taiteilijoiden tavoin ei-tuottavaa työtä, minkä arvostuksen
puutteen on ongelma, jota ei olla kunnolla pyritty ratkaisemaan
poliittisella tasolla. Edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvien tilannetta
yhdistää myös matala palkkataso, epäsäännöllinen työaika sekä heikko
työlainsäädäntö. Kokoavana terminä tällaisessa tilanteessa olevista
ihmisistä käytetään haavoittuvaisuutta, mikä on esitetty yhtenä uutena
sosiaalisen pääoman muotona. Tällaisessa ajattelussa
prekaarisuus tuotetaan subjektiivisuuden muodoksi johon jopa pyritään,
sillä siitä on tullut taloudellinen arvo sinällään. Käsite on vahvasti
sidoksissa Burdieulaiseen pääoman muotojen kenttään. Niiden pohtiminen
suhteessa kulloiseenkin aikaan ja paikkaan olisi merkittävää myös
kulttuuripoliittisessa kontekstissa, mikä syventäisi keskustelua entistä
enemmän osaksi yhteiskunnallista muutosta.